Varsler om 26 000 fotobokser

Varsler om 26 000 fotobokser

PRØVEKJØRT: Sygic har gjort sin Europa-GPS mer iPhone-vennlig.

Sygic har nå lagt ut en etterlengtet oppdatering av sitt GPS-kart for Europa – forsinket på grunn av en iTunes-feil, heter det i en pressemilding fra Sygic. Applikasjonens fulle navn er Sygic Mobile Maps Europe.

Blant nyhetene er varsling av mer enn 26 000 fotobokser i Europa.

Bedre tilpasset iPhone

Under arbeidet med oppdateringen har Sygic hatt som sitt fremste mål å gjøre selskapets GPS-løsning bedre tilpasset iPhone-brukergrensesnittet.

Nettopp den litt dårlige tilpasningen til iPhone-ens brukergrensesnitt har vært Macworld.no's største innvending mot Sygics GSP-program under vår testing av den forrige versjonen, i tillegg til at programmet ikke hadde norsk stemme – det nærmeste var en svensk GPS-oppleser. Men før vi rakk å publisere disse vurderingene, har Sygic altså nå lagt ut en oppdatering som ser ut til å fjerne en del av grunnlagt for denne kritikken.

LES OGSÅ:

Navigon nå også for gående

Førsteinntrykket er da også at oppdateringen representerer en vesentlig forbedring av applikasjonen, selv om vi ikke har rukket noen grundig test ennå. Programmet har – i hvert fall delvis – fått en «look and feel» som stemmer mye mer overens med det iPhone-brukere forventer enn det som var tilfelle tidligere.

iPhone-scrolling

Blant annet kan man nå scrolle nedover skjermen – eller sideveis – på iPhone-vis i stedet for å måtte tappe på knappesymboler, slik man måtte tidligere. «iPhone-betjeningsmåten» er imidlertid ikke gjennomført hundre prosent. Det finnes fortsatt innstillingsmenyer som fungerer på gamlemåten. Men likevel er brukergrensesnittet drastisk forbedret.

Zooming i kartet gjøres nå på iPhone-vis, ved å føre to fingre fra eller mot hverandre. I tillegg har programmet fått det som produsenten kaller «optimalisert musikkavspilling» under navigeringen.

Programmet har dessuten fått skjermtastatur som er tilnærmet likt standardtastaturet til iPhone, selv om de norske bokstavene æ, ø og å mangler. Skal man søke etter Årnes, må man skrive AARNES.

En nyttig detalj i Sygic-programmet er at man kan hente frem nyttig basisinformasjon om alle land i Europa – om det er høyre- eller venstrekjøring, hvilke fartsgrenser som gjelder på landeveien og i tettbygd strøk, hvilke promilleregler som gjelder, landskode for telefon, hvilken tidssone landet ligger i og så videre.

26 000 fotobokser

Programmet har fått en ny fotoboks-database som ifølge Sygic inneholder plasseringen til mer enn 26 000 fotobokser i 36 europeiske land – 99 prosent av alle fotobokser som finnes i disse landene, ifølge Sygic. Basen vil bli oppdatert sammen med jevnlige oppdateringer av selve GPS-programmet. Vi har foreløpig bare rukket å prøve programmet forbi én fotoboks, midt i Oslo, og den ble i hvert fall varslet.

Den nye designen på menyskjermene inneholder nå også en del vanlig iPhone-info om signalstyrken til mobilnettet, batteristatus, GPS-signalstyrke og klokkeslett.

Trafikk- og værdata kommer

Et ikon som ser ut til å lede til oppdatert trafikkinformasjon, leder foreløpig ingen steder, men vil bli aktivert så snart en slik tjeneste blir lansert i de respektive landene.

Applikasjonen er også forberedt for å samhandle med Google Local Search, noe som vil bli aktivert så snart Sygic får grønt lys fra Google. Det samme gjelder oppdaterte værmeldinger, heter det i pressemeldingen fra Sygic.

LES OGSÅ:

Gps også for iPod Touch

Foruten norsk stemme – som viste seg å være den behaglige stemmen til en kvinne ved navn Karen – har programmet forøvrig nå også fått mulighet for gresk opplesning av kjøreinstruksjonene. Vi prøvde, men det lød helt gresk for oss...

LES OGSÅ:

Kamera med GPS og HD-video

Slovakiske Sygic leverer også GPS-programvare for andre mobil-operativsystemer, blant andre Symbian, Android og Windows Mobile, inkludert Windows Mobile 6.5, samt for en del pda-er og andre enheter.

Sygic Mobile Maps Europe koster i skrivende stund 349 kroner hos iTunes Store. Eksisterende kunder oppgraderer gratis til den nye versjon 8.0.1.

På iTunes finner du programmet her .

Les om: