Verdens største CMS fyller 10

Verdens største CMS fyller 10

Wordpress vokser stadig. Nå fyller selskapet ti år.

Wordpress, verdens mest brukte system for publisering og håndtering av innhold på nettet, runder 10 år i mai.

Ifølge Wordpress sin egen statistikk, finnes det nå mer enn 62 millioner Wordpress-sider på verdensbasis. Det skriver Computerworld Danmark.

En undersøkelse viser at det hver måned blir opprettet 39 millioner nye nett-innlegg ved hjelp av Wordpress, i tillegg til 41 millioner kommentarer fra lesere.

Cafelog

Wordpress er basert på et noe eldre bloggesystem ved navn b2/cafelog, men selve Wordpress har i mai ti år på baken.

Grunnleggeren, Matt Mullenweg, kan i dag være ganske fornøyd med resultatet av det lille programvare-prosjektet som han startet opp i 2003 på en datamaskin i sitt eget barndomshjem.

Selv om internett-brukere i dag i stor grad benytter seg av en rekke andre sosiale medier enn bare blogger, ser det fortsatt ut til å Wordpress har en lys fremtid i vente.

- Flere enn noensinne blogger. Sosiale medier hjelper folk med å bli kjent og fortrolig med å publisere på nettet. Facebook og Twitter har åpnet opp et helt nytt marked for folk som er komfortable på nettet, men som ønsker et sted hvor de har litt mer kontroll, sier Mullenweg i et intervju med Wall Street Journal.

Fortsatt populært

Computerworld Danmark intervjuet Mullenweg for et par år siden. Den gang sa han dette om hvorfor Wordpress er så populært:

- Kjerne-funksjonene i Wordpress ville være ganske enkle å bare kopiere inn i et annet system- og mange har allerede gjort det, men det er tusener på tusener av plug-ins og temaer tilgjengelige i Wordpress, og disse er så å si umulig å kopiere fordi de er utviklet av tusenvis av forskjellige mennesker.

Debatten om hvorvidt Wordpress anses å være en "ekte" CMS var het for noen år siden, men i dag er de aller fleste enige om at den er god nok - Wordpress er den mest brukte CMS i verden.

Nett-tjenester