Vi betaler flere regninger med mobilen

Vi betaler flere regninger med mobilen

Sommeren 2008 ble et gjennombrudd for mobilbanken, og ferietiden skal ha skylda.

Bruken av tjenesten mobilbank steg med mer enn 50 prosent i juli, sammenlignet med gjennomsnittlig bruk de fem første månedene i år. Det melder EDB Business Partner, som leverer løsningen til de fleste bankene.

- I ferietiden er veldig mange ute og reiser uten tilgang til pc eller vanlig nettbank, men regninger skal man likevel betale, sier Ann Merethe Sommerseth, leder for arbeidet med EDBs mobilbank-løsning, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Passordtabbe for banker

Denne løsningen var ferdig utviklet i 2006, og norske banker var blant de første i verden til å ta teknologien i bruk. Mobilbank innebærer at de fleste muligheter i nettbanken også er tilgjengelig via mobiltelefonen. Det vil altså si at man blant annet kan betale regninger, sjekke saldo og godkjenne e-faktura på mobilen.

LES OGSÅ: Krypterte ikke mobilbanken

Sommerseth mener at de fleste bankkunder i løpet av tre til fire år vil bruke mobilbank som supplement til nettbanken. Men det er fortsatt et langt stykke igjen. Kun mellom fem og syv prosent av bankenes kunder bruker mobilbank. Menn under 40 år er i klart flertall. De mest populære tjenestene er sjekk av saldo og overføring mellom egne konti.

Nett-tjenester