Video i Google Maps

Video i Google Maps

Ved en feil er det avslørt ny funksjonalitet i Googles populære karttjeneste

Karttjenesten Maps er en av Googles mest populære tjenester hvor du kan se fly- og satellittfoto av nær sagt hele jordkloden, samt også vanlige bilder som er lastet opp av brukerne selv.

Nå ser det ut som også videofiler er på vei til å innlemmes i de geografiske kartene. Japanere som besøkte tjenesten fikk i helgen se miniatyrbilder av YouTube-videoer som lå plassert ovenpå de Japanske landområdene.

Umiddelbart ser det ut til at disse videoene er basert på geo-tagging, slik stillbildevisningen fungerer. Det betyr at en YouTube-video som inneholder nøkkelord som Tokyo eller Akihabara automatisk vil lenkes til kartene over det berømte it-distriktet i Japans hovedstad.

Det er angivelig en glipp som førte til at funksjonaliteten slapp ut av Googles hender denne helgen, og søkegiganten ønsker ikke å kommentere saken ovenfor IDGs nyhetstjeneste.

Ideen med å geo-tagge videoer på en nettside er imidlertid ikke ny. Nettstedet Travelistic.com har i en lengre periode samlet inn videoer som kobles med byer som Paris, New York eller Bergen.

At den samme funksjonaliteten brukes for å lenke sammen verdens største videotjeneste og verdens mest populære karttjeneste gjør imidlertid det hele et par hakk mer spennende.

Les om: