Videokonferanse via smarttelefon

Videokonferanse via smarttelefon

Polycom og Samsung går sammen om å tilby videokonferanser via smarttelefoner og minibærbare.

Polycom har inngått et samarbeid med Samsung om en videokonferanseløsning basert på Android Galaxy Tab som vil gjøre det mulig både å chatte og avholde videokonferanser via minibærbare maskiner og smarttelefoner.

- Systemet er en kommunikasjonsenhet basert på video med høy definisjon, sier Daniel Weisbeck, markedsdirektør for Polycom i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA).

- Vi har fått spørsmål om hvilke strategier vi har for minibærbare maskiner, og vi føler dette er den riktige retningen å ta heller enn å utvikle egne tablet-maskiner.

Løsningen er standardbasert og vil dermed kunne kobles opp mot de fleste videokonferansesystemene på markedet, både mobile og stasjonære. Samsung jobber også med utviklingen av en katalog som skal gjøre det enklere for brukerne av systemet å finne hverandre og knytte seg sammen.

- Vi har ikke de endelige detaljene på plass ennå, men systemet vil lanseres på markedet tidlig neste år, sier Weisbeck.

Kommunikasjon i skyen

Sammen med Broadsoft har Polycom nylig lansert videokonferanse som en tjeneste i nettskyen, og også samsungsystemet vil være tilgjengelig her.

Polycom jobber i tillegg med utviklingen av standardiserte H.264 skalerbar videokoding (SVC), som skal gjøre det mulig å sende videobilder av høy kvalitet også med lav båndbredde og gjennom mobile systemer. Denne teknologien er også tilpasset videokommunikasjon mellom datamaskiner, og Microsoft er et av de første selskapene som vil ta i bruk systemet.

- Systemet er tilpasset kommunikasjon mellom kunder og bedrifter, i tillegg til mellom bedrifter, forteller Weisbeck.

Les om: