Videoløft for Cisco og Tandberg

Videoløft for Cisco og Tandberg

It-direktørene har fått øynene opp for videokonferanser.

I går la Cisco Systems frem tall som viser økning i både resultat og inntekter, på tross av det som av mange oppfattes som tøffe økonomiske tider.

Selskapet bommet imidlertid på egne estimater for salget med hele 500 millioner dollar, i stor grad forklares dette med vanskelige tider i Europa og lavere etterspørsel i flere lands offentlige sektor. Samtidig sviktet salget i den delen av Cisco som produserer tv-dekodere (set-top box).

Positiv til økonomien

Ciscos har avvikende finansår og første kvartal ble avsluttet 30. oktober. Når det gjelder inneværende kvartal regner Cisco med en vekst i inntektene på tre til fem prosent - det kom frem i en telefonkonferanse i forbindelse med resultatfremleggelsen.

Toppsjef og styreformann, John Chambers, sa under telefonkonferansen at Cisco ble overrasket over hvor fort innkjøpene til offentlig sektor falt, men at han er positiv til økonomiens generelle utvikling, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

God videovekst

De harde tallene viser at Cisco i første kvartal hadde inntekter på 10,75 milliarder dollar, eller rundt 63 milliarder norske kroner. Det er opp rundt 19 prosent fra 9,02 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

Resultatet endte opp med 13 prosent til 1,9 milliarder dollar, eller i overkant av 11 milliarder norske kroner.

Chambers sa at kjernevirksomheten til Cisco er ved meget god helse. Rutersalget gikk opp med 13 prosent og svitsjer opp 25 prosent.

Når det gjelder videokonferansedelen, som Tandberg nå er en del av, vokste inntektene fra dette markedet med hele 45 prosent.

Chambers mente at dette skyldes at it-direktørene nå har fått øynene opp for samhandling og videokonferanser.

Analytikere hadde høyere forventninger til Ciscos kvartalstall, og sendte aksjen ned hele 12,6 prosent ved børsslutt i natt norsk tid.