Videoprat med dvd-kvalitet

Videoprat med dvd-kvalitet

Ut med alle tradisjonelle kontortelefoner, inn med Tandbergs nye videotelefon.

Dette er Tandbergs store drøm etter lanseringen av den nye VoIP-videotelefonen E20.

Tandberg E20 har ifølge produsenten lydkvalitet på linje med cd og videokvalitet på linje med dvd.

E20 har en veiledende pris på vel 11 000 kroner inklusive mva. og kommer i salg i fjerde kvartal 2008.

- Erstatter vanlige telefoner

- Videotelefonen er med sin brukervennlighet og rimelige pris en naturlig erstatter for vanlige telefoner, hevder Tandberg.

Tandberg E20 har en 10,6-tommers lcd-skjerm med et integrert fem-megapikslers webkamera plassert i øyehøyde.

LES OGSÅ: Tandberg lever tross dollarfall

- Tandberg E20 bringer individuell tilpasning av videokommunikasjon til de store massene i næringslivet, fremholder Fredrik Halvorsen, konserndirektør i Tandberg.

Han hevder at den nye videotelefonen gir en mer naturlig kommunikasjon til telefonsamtalene på arbeidsplassen, gjennom den følelsesmessige kontakten og forståelsen man får ved bruk av live video.

Ip-telefonifunksjoner

Ifølge pressemeldingen har Tandberg E20 høykvalitets håndsett og høyttaler. Annen funksjonalitet er ip-telefonifunksjoner som for eksempel å sette over en samtale og samtale venter.

LES OGSÅ: Norsk lansering av HD-video over ip

I tillegg har Tandberg E20 lett forståelige menyer for de vanligste funksjonene, hurtigtaster for tilgang til ip-telefon og videofunksjoner. Brukeren kan også motta presentasjoner.

Den nye Tandberg E20-videotelefonen.

Enheten er utstyrt med standardisert video og audio som gjør at Tandberg E20 kan brukes sammen med alle andre standardiserte kommunikasjonsinnretninger på kontoret, fra telefon til videokonferanseløsninger og andre telepresence-systemer

Samtaler fra Tandberg E20 skal være sikret med krypteringsstandarden AES (Advanced Encryption Standard) og SIP (Session Initiation Protocol).

Hd-løsning

Samtidig har Tandberg lansert en ny hd-løsning for såkalt telepresence. Tandberg T1 er basert på en 65-tommers lcd-skjerm med 1080p-oppløsning og et 1080p-basert kamera kalt Precisionhd.

Med telepresence-løsningen Tandberg T1 får møtedeltakerne følelsen av at de sitter ved samme bord, uansett hvor de er lokalisert, hevder Tandberg.

Tandberg T1 er selskapets første telepresence-system som inkorporerer den nye Tandberg Codec C90. Dette er en standardbasert telepresence-codec som muliggjør en oppløsning på 1080p.

Møtedeltakere kan med Tandberg Codec C90 samarbeide med kollegaer fra en rekke lokasjoner i hd-oppløsning og samtidig dele medieinnhold i hd-kvalitet.

Tandberg Codec C90 byr på12 videoinnganger og fire videoutganger i hd, og har til sammen 16 lydinnganger og åtte lydutganger. Kodeken er også tilgjengelig for integratorer som et selvstendig produkt.