Vil leie ut messenger

Vil leie ut messenger

Norske Intelligent Quality knytter sammen MSN messenger og Office Communicator.

Microsoft har valgt Vinstra-selskapet Intelligent Quality (IQ) som utviklingspartner og pilot med en ny kommunikasjonsløsning som knytter MSN messenger sammen med Office Communicator. Løsningen skal tilbys som en e ksternt driftet tjeneste i bedriftsmarkedet.

Microsoft lanserte for en stund siden tjenester innen Unified Communications. Nå skal Intelligent Quality samle de to ulike kanalene for chat og videokonferanse over nett; MSN og lignende usikrede systemer og sikre Office Communicator (OC).

"Intelligent Quality er den første aktøren i Europa som smelter disse to systemene sammen i en hosted, eller eksternt driftet, løsning. Kundene slipper dermed å bruke ressurser på installering og drift." skriver selskapet i en pressemeding.

- Vi er stolte over at Microsoft valgte oss som partner i dette arbeidet. Og det er ekstra hyggelig at våre utviklere har fått til en løsning som gir bedrifter nye muligheter. Frem til nå har brukerne vært begrenset til å kommunisere internt i bedriften og innenfor samme brannmur. Nå har vi løst den utfordringen, sier IQ-sjef Jonny Tungen i meldingen.

Microsoft har flere hundre partnere i Europa, men IQ var den som ble plukket ut.

- I samarbeid med partnerne våre gjør vi nå store fremskritt innen programvare for kommunikasjon i form av tale, video, e-post og øyeblikksmeldinger. IQ er en meget spennende bedrift og det er moro at et mindre it-selskap her i Norge har vært med på et så sentralt pilotprosjekt. Norge ligger fremst i verden på ekstern drifting av kommunikasjonstjenester, og IQ er helt i front i Europa med sine løsninger, sier direktør Gustav Line i Microsoft Norge. Line leder avdelingen for "Information Worker, i Microsoft Norge.

Les om:

Nett-tjenester