Ville selge Opera-fientlig server

Ville selge Opera-fientlig server

Javascript-feil gjorde Opera forbannet på server-leverandør. Les den utrolige historien!

Hallvord R. M. Steen jobber i Opera, ifølge bloggen hans som "geek dancer" i Opera Core Quality Assurance.

Han forteller på bloggen at han har en god historie å komme med, som han har holdt tilbake en stund av frykt for å røpe sensitiv informasjon.

For en stund tilbake skulle Opera kjøpe seg nye servere.

- Ikke bare noen få heller, skriver Steen.

- VI planla Opera Minis vekst, implimentering av Opera Link og My Opera vokste raskt. Vi forutså enn vill økning i servertrafikken, forklarer han.

Hjemmeleksa

Leverandørene så sitt snitt, og la frem kalkyler for selskapet. Operas ledelsen la pengene på bordet, og nerdene hos Opera "følte seg som barn før jul", ifølge Steen.

Serverne leverandørene tilbydde måtte testes. Det som av bloggen karakteriseres som et av verdens største selskaper på maskinvare, kom for å vise frem hva de hadde å tilby.

- Selskapets navn kjenner alle leserne, og maskinvaren er det mange av dere som bruker akkurat nå, skriver Steen, uten å røpe hvilket selskap det snakkes om.

Da selskapet skulle vise frem sin server, hadde de "ikke gjort hjemmeleksa", som Steen skriver. For da Opera skulle gå inn i serverens nettbaserte administrasjonsverktøy, poppet det opp en Javascript-feilmelding. En feilmelding som kalles for "tidenes dyreste Javascript-feil".

Forbannet Opera

- Denne gjorde alle forbannet, alle opp til vår teknologiske direktør (Håkon Wium Lie, red. adm.), skrives det

- Og feilen kostet leverandøren millioner av kroner.

Historien avsluttes med fire linjer fra koden til administrasjonsverktøyet. Og det var altså disse tre linjene som gjorde at Opera droppet salget, og rev seg i håret:

if (is.opera)

{

window.location.href="config/error.htm";

}

Nett-tjenester