VMware og Citrix klar for Chrome-Os

VMware og Citrix klar for Chrome-Os

Citrix, VMware og Google i nytt samarbeid for å legge forholdene bedre til rette for forretningsapplikasjoner.

Et nytt samarbeid mellom søkegiganten Google og programvareleverandørene Citrix System og VMware viser at Google søker etter en større bit av markedet for forretningsapplikasjoner.

I forbindelse med lanseringen av Google Chromebooks, har søkegiganten satt seg som mål å tiltrekke seg enterprise-brukere som i dag primært kjører Microsoft Windows-baserte applikasjoner.

Googles Chrome-Os er basert på en minimalistisk variant av Linux, og er bygget nettopp med tanke på online-applikasjoner.

Hos Citrix jobber man etter hva danske Crn erfarer med å utvikle en ny versjon av selskapets virtualiseringsprogramvare som kjører i nettleseren, og som gjør det mulig for brukerne å kjøre Windows-applikasjoner på Chromebooks via nettskyen. Det nye produktet går etter hva avisen erfarer under navnet Receiver for Chrome.

Hos VMware arbeider man med et tilsvarende, nettleser-basert produkt.

Pc-produsentene Samsung og Acer er blant de som er først ut med produkter basert på Googles operativsystem. 15. juni skal disse etter planen lansere bærbare datamaskiner fundert på dette systemet.