Wikileaks vil offentliggjøre nye dokumenter

Wikileaks vil offentliggjøre nye dokumenter

Informasjonsmengden skal være syv ganger større enn krigsdokumentene fra Irak-krigen.

Wikileaks har lovet å offentliggjøre en ny ladning med informasjon som er syv ganger større enn loggene fra Irak-krigen, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Får overvåke fildelere ut året

I en beskjed på Twitter skriver Wikileaks at ”neste publisering er syv ganger større enn Iraq War Logs. Intenst press rundt dette i flere måneder”, og oppfordrer samtidig støttespillere om å fortsette å støtte Wikileaks' arbeid.

- Trakasseres

Wikileaks skapte overskrifter over hele verden tidligere i år da de publiserte hundretusenvis av hemmeligstemplede dokumenter om krigshandlinger i Irak og Afghanistan, kalt Iraq War Logs og Afghan War Diary. Wikileaks hevder de i ettertid er blitt utsatt for trakassering fra statlige organisasjoner som den amerikanske etterretningstjenesten CIA og svensk politi. Wikileaks’ servere ligger i Sverige.

Mistenkt for voldtekt

Torsdag i forrige uke bestemte Stockholms Tingrett å utstede arrestordre på Wikileaks’ grunnlegger Julian Assange. Assange er mistenkt for blant annet voldtekt og seksuelle overgrep.

En av Assanges advokater, Mark Stephens, sier i en uttalelse at anklagene mot Assange er falske og at aktor Eva Finne først avviste granskningen. Stephens sier at saken ble tatt opp igjen etter at en svensk politiker skal ha grepet inn i saken.

Wikileaks opplyste ikke hva slags informasjon den nye offentliggjøringen handler om.

LES OGSÅ:

Film- og platebransjen i spektakulær nettkrig

Wikileaks har også sendt ut flere beskjeder på Twitter der de oppfordrer støttespillere om ”å gjøre oss sterke”, mens det jobbes med å publisere ny informasjon.