Youtube starter direktesendinger

Youtube starter direktesendinger

Google prøver nå ut ny plattform for å bli mer lik tv-sendinger.

Googles videotjeneste Youtube har allerede hatt flere direktesendinger.

Men da de viste blant annet U2-konserten og sendinger fra spillmessen E3, måtte de ha hjelp utenfra.

Nå kommer tjenesten for første gang med sin egen løsning for direktesendinger, og åpner dermed opp for at slikt blir et mer vanlig syn på siden.

Kan bli stort

I første rekke er det fire partnere som får sende direktesendinger på Youtube; Howcast, Next New Networks, Rocketboom og Young Hollywood.

De neste dagene skal disse innholdsleverandørene prøve den nye løsningen for første gang. Blir testen en suksess, åpnes det etterhvert opp for at flere også kan bruke verktøyet. Youtube skal først se hvordan serverne takler pågangen, og hvordan kvaliteten blir.

- Alt man trenger for å lage en live-sending er et web-kamera, skriver Youtube på sin blogg, og åpner dermed for at også privatpersoner etterhvert kan sende bursdagsfeiringer og lilleputt-fotballkamper direkte.

Mer engasjement

Youtube er langt fra først med å ha direktesendinger på nett. Men siden er størst, med god margin. Dermed kan det ha mye å si for nett-tv sin utvikling om Youtube kaster seg på video i et mer tv-liknende format.

I tillegg til direktesendinger kan man også legge inn en "live kommentar"-modul. Her kan seerne kommentere det de ser i sanntid.

- Dette er en naturlig evolusjon innen nett-video, og skaper et enda høyere nivå av engasjement hos seerne, sier produktsjef Josh Siegel i Youtube til nyhetsbyrået Associated Press.

Om du vil se hvordan det hele tar seg ut; her er planen for sendingene:

Nett-tjenester