Nett-trafikk til 5.000 petabit

Datamengden overført på internett vil dobles hvert år frem til 2007, mener analyseselskapet IDC.
I 2002 var datamengden som ble overført 180 petabit per dag (en petabit er 1 million gigabit). Det vil vokse til 5.175 petabit i 2007, spår IDC i en rapport som ble presentert onsdag.

Viktigste faktor i økningen av datamengden er bredbånd. Bredbånd vil være den største og raskest voksende del av internettmarkedet, ifølge IDC.

I 2007 vil 60 prosent av internetttrafikken være privat, og 40 prosent businessrettet. IDC mener at mobil internett neppe vil ha noen innflytelse på den totale mengden overførte data.

IDC drar noen konklusjoner for telemarkedet. Internett vokser videre til tross for alle nedturer de siste årene for it- og telebransjen. Analyseselskapet spår også at den enorme datamengden vil lede til at leverandører av bredbånd vil se på raskere alternativer for dagens nettverk som er basert på SONET/SDH (Synchronical Optical Network/Synchronous Digital Hierarchy).

Ulempen med SONET er at optiske signaler må settes om i elektroniske signaler. En ny standard for Optical Transport Networks, ITU-T-G.709, som har blitt akseptert av telebransjen, omgår dette problemet og kan være en raskere og mer effektiv måte å overføre data på, ifølge IDC.