Nettet er en viktig markedsplass

Nettet er en viktig markedsplass

Over to millioner nordmenn handler på nett.
Halve Norge har kjøpt varer over internett, viser en fersk MMI-underøkelse. Skepsisen mot å betale over nett er blitt mindre, og sparemuligheter lokker flere nordmenn til nettet, skriver Aftenposten.

Lave priser, økt tillit til handlemåten og god produktinformasjon gjør at antall nordmenn som sier de har kjøpt varer via internett passerte nylig to millioner. Det viser en undersøkelse gjort av MMI for kompetansenettverket Eforum.

Sommerhalvåret er høysesong for netthandel. Da topper feriereiser, flybilletter, hotellopphold og andre billetter-tjenester statistikken over hvilke varer som oftest blir solgt via nett.

- Økningen av antall nordmenn som handler over nett er jevn. Folk handler for stadig økende beløp. Og produkter det tidligere ikke var vanlig å selge på Internett, som for eksempel husholdningsartikler, møbler og klær, blir nå tilbudt, sier direktør for Eforum, Agnes Beathe Steen Fosse.

Fra utlandet kommer trender som "ta på-butikker", der du får se og ta på varen i et utstillingslokale før du bestiller den over Internett.

- Slike typer butikker, som for eksempel møbelbutikken Bolia, er vanlige i utlandet - og vi kommer trolig til å se flere av dem her hjemme. Når kvinnene nå i større grad handler over nett, vil vi sikkert også få slike butikker som selger klær, sier Steen Fosse.

For fortsatt er det slik at det er flest menn som handler på nett. Menn kjøper flest dataprodukter, mens kvinner handler bøker. Elektronikk, film, bøker og musikk ligger gjennom hele året høyt på nettsalgsstatistikken.