Nettet overbelastet etter London-terror

Nettet overbelastet etter London-terror

Flere engelske nettaviser fikk problemer etter bombeattentater på hovedstadens infrastruktur.
I dag tidlig eksploderte 7 bomber i London sentrum, alle rettet mot byens kollektivtransport, buss og t-bane. Selv om situasjonen fremdeles er uoversiktlig ble det fort klart at det dreier seg om en terrorhandling.

Rett etter bombene opplevde alle nyhetssider i Storbritannia oppgang i webtrafikken av informasjonssultne mennesker. For flere nettaviser viste pågangen seg å være for stor, og flere nettaviser gikk blank.

Ifølge kilder var bare BBC i stand til å takle etterspørselen. Reuters og flere andre nyhetskilder var i perioder utilgjengelig. Også gsm-nettverket skal ha vært overbelastet og utilgjengelig.

Flere nyhetskilder har tatt i bruk lett nedlastbare blogsider for å oppdatere leserne fortløpende om hendelsene i et kaotisk London.

En ukjent islamittisk gruppe har på nett tatt ansvar for terrorangrepene, uten at det er noen klarhet i hvem som faktisk står bak. I flere land, blant andre Frankrike og Tyskland, er terroralarmen på høyeste nivå i frykt for flere angrep. Hvor mange som er drept eller skadet er foreløpig ukjent.