Nettet skal bedre pasientsikkerheten

Nettet skal bedre pasientsikkerheten

Et nytt sikkerhetsprodukt i offentlig regi skal sørge for bedre kontakt mellom pasienter og leger over internett.
Informasjonssjef Hilde Pettersen ved Nasjonalt senter for telemedisin (NST) vil ikke si eksakt hva løsningen går ut på, men det er grunn til å tro at den har sammenheng med systemet PasientLink.

PasientLink utvikler og prøver ut sikker kommunikasjon mellom pasient og fastlege over Internett. For to år siden startet det en pilotdrift ved Sentrum legekontor i Tromsø. 100 pasienter deltok i intervensjonsgruppa og et tilsvarende antall i en kontrollgruppe.

I følge nettsidene til NST gir PasientLink-systemet pasienter mulighet til å kontakte sin fastlege over internett. Pasientene bruker en nettleser for å skrive spørsmål og lese svar. De logger seg på ved hjelp av brukernavn/passord og en engangskode som de mottar på sms.

Meyer til Tromsø

Mandag skal statsråd Morten Meyer besøke Nasjonalt senter for telemedisin i Tromsø.

Meyer vil i Tromsø søke kunnskap om hvordan telemedisin og såkalt e-helse kan anvendes for å oppnå økt effektivitet, også på tvers av sektorene, opplyser kommunikasjonsrådgiver Gunn Janne Myrseth i Moderniseringsdepartmentet. Etter det Computerworld erfarer vil statsråden også være med på lanseringen av nye sikkerhetsfunksjoner knyttet til pasientkontakt med lege over internett.