Nettet trenger håndhevelse av loven

Internett er et skikkelig rot, men få er villige til å gjøre noe for å begrense spam, viruskriverier og andre ødeleggende elementer, kom det frem under Gatners sikkerhetskonferanse.
Uorden og korrupsjon vinner frem på internett, og databrukerne har behov for at amerikanske myndigheter slår ned på tyvene som herjer nettet. Det fortalte forfatter Bruce Sterling under et foredrag på Gartners IT Security Summit denne uken.

Bruke Sterling er forfatter av bøker som "Heavy Weather", "Islands in the Net" samt boken "The hacker Crackdown: Law and Disorder on the Electronic Frontier".

-- Vi hadde en digital revolusjon i 90-årene, nå har vi beveget oss inn i den digitale terrorens tidsalder. I dag er internett et skikkelig rot, dens revolusjon feilet. E-handel var svært innovativt i en periode, men de økonomiske modellene var korrupte. Det var dårlig styring av økonomiske systemer og enda verre industripolitisk, sier Sterling.

Han legger til at de fleste fremskrittene på det kommersielle nettet siden dotcom-fallet har vært basert på ulovlig virksomhet. Han nevner eksempler som spam, identitetstyveri og tyveri av kredittkort-informasjon.

Sterlig presenterte det han beskriver som lite godt nytt når det gjelder sikkerhet på nettet. En håndfull arrestasjoner av virusskribenter, inkludert 18-åringen som stod bak Sasser-viruset, er det vi har å vise til.

-- Verden kommer aldri til å gå tom for mistilpassede tenåringer, sier han.

Men Sterling legger til at han ikke er så bekymret for 18-åringer som ikke er sofistikerte nok til å bli unngått å bli tatt. Han er mer opptatt av de som laget koden til plager som Slammer og Code Red fordi de ikke har blitt tatt. Sterling legger til at det er virus som Bagel og Mydoom som er fremtiden når det gjelder virusskriving, fordi det ligger en forretningsmodell i bunn.

Sterling spår også at skriving av virus og ondsinnede ormer vil vokse som våpen for terrorister og ustabile nasjoner.

-- Dette er starten på en ekte multinasjonal kriminell underverden. Vi kommer til å bli plaget av bander med internasjonale elektrotyver på lik linje som vi har blitt plaget av internasjonal mafia og regigiøse terrorister, sier Sterling.

Han konkluderer med at verktøyene for terrorister og kriminelle fremover vil være olje, narkotika, våpen og bredbånd.