Nettfisking lurer også sikkerhetssjefen

Nettfisking lurer også sikkerhetssjefen

Symantec oppretter en ny antiphishing gruppe. Norgessjef Henrik Vaage har selv opplevd at det er vanskelig å se forskjellen på ekte og falske websider.

Profesjonaliteten av nettfisking, eller phishing, øker for hver dag. I kjølvannet eksploderer antallet phishingforsøk og  både epostene og websidene blir nesten umulig å vurdere på ektehet.

 

- Jeg har sett noen forbilder hvor til og med jeg hadde de vanskelig for å se forskjellen mellom ekte og falske websider, sier sjefen i Symantec Norge, Henrik Vaage, til Computerworld.no.

 

Eksponentiell vekst

 

Nettfisking er en form for spam der mottagerne av epost bli lurt til å klikke seg inn på falske websider. Epostene gir seg ofte ut som henvendelser fra banker eller andre finansvirksomheter. Epostene eller websidene oppfordrer til å oppgi personlige opplysninger, som fødselsnummer og kredittkortnumre.

 

- Phishingveksten er eksponentiell. Hvis du ser på den totale spammengden er veksten på phising-andelen desidert høyest. Det er en trend at vi ser større økonomisk motiverte angrep. De blir flinkere å utnytte systemene, sier Vaage.

 

For å motarbeide nettfisking lanserte Symantec mandag en ny tjeneste, Symantec Phish Report Network. Dette er en rapporteringstjeneste der store bedrifter kan melde inn suspekte url-er, som Symantecs systemer sjekker ut.

 

Gruppen er en videreføring av en lignende gruppe fra WholeSecurity, et selskap som ble kjøpt av Symantec. I den nye gruppen er RSA, Ebay, Paypall, Wells Fargo og Yahoo.

 

Stoppes på isp-nivå

 

- Her kan man rapportere inn mulige phishingangrep mot sine brukere. Vi undersøker forsøkene og legger inn definisjonene i våre antispamfiltre. Dermed blir det mye lettere å ta slike eposter i filtringen. Vi jobber proaktivt. Dermed greier vi å ta en god del phishingforsøk på isp-nivå, ikke på klient-nivå, sier Vaage.

 

Tjenesten er en betaltjeneste for de virksomhetene som er med. Løsningen integreres i nye oppdateringer av sikkerhetsløsninger.

 

For mer informasjon, sjekk her.

 

Les også: Slik unngår du å bli lurt
Derfor blir vi lurt på nettet