KOMPLETT PARTNER: Administrerende direktør i Coretrek, Kristian Susnic, ser store muligheter i oppkjøpet av mediebyrået Early Media. (Pressefoto)

KOMPLETT PARTNER: Administrerende direktør i Coretrek, Kristian Susnic, ser store muligheter i oppkjøpet av mediebyrået Early Media. (Pressefoto)

Coretrek kjøper Early Media

Corepublish-utvikler kjøper seg opp på markedsføring, søkemotoroptimalisering og sosiale medier.

Sandnes-firmaet Coretrek utvikler CMS-løsningen Corepublish og leverer nettløsninger til private og offentlige virksomheter i Norge. Nå melder selskapet om overtakelse av det digitale mediebyrået og Google-partner Early Media.

Oppkjøpet innebærer at Coretrek kan utvide til å levere tjenester innen markedsføring på nett, søkeoptimalisering, søkemotormarkedsføring og kampanjer i sosiale medier.

- Det er viktig for oss å bli en mer komplett webpartner for våre kunder. Vi har nå fått et ekstra ben å stå på, noe som vil sikre kundene våre et helhetlig tilbud, forteller Kristian Susnic, administrerende direktør i Coretrek i en melding.

Susnic blir forøvrig daglig leder i Early Media og deres datterselskap etter overtakelsen.

Helhetlig levering og tilbud

Early Media, som har 12 medarbeidere ved kontor i Oslo og Stockholm, spesialiserer seg på synlighet på nett. Selskapets leder for digitale løsninger, Daniel Glasø, mener de to selskapene vil utfylle hverandre godt.

- For oss som selskap betyr dette at vi kan tilby enda bedre tjenester på web. Vi får inn eksperter på oppbygging av webløsninger noe som passer godt med vår kunnskap om markedsføring av nettsider, sier Glasø.

Den første tiden med felles satsning skal brukes til å finne synergier og samarbeidsformer mellom de to selskapene. I første omgang vil Early Medias kunder få tilgang til en solid leverandør av nettløsninger, mens Coretrek kan tilby sine kunder løsninger for økt synlighet på internett.

Sammen ser de to for seg å bikke 50 millioner kroner i omsetning i 2016. Det bør de klare, da Coretreks 32 medarbeidere leverte 30 millioner kroner i 2015, mens Early Medias 19 medarbeidere omsatte for omlag 19 millioner kroner.

- Vi ser det som nødvendig å bli enda større og har en strategisk plan om ytterligere vekst innen i årene som kommer. Vi har en sunn økonomi og vil fortsette vår vekst både organisk og med ytterligere oppkjøp, avslutter Susnic.

Blant Coretreks kunder finner vi blant andre Oslo kommune, Torghatten, Prior, Lyse og Bertel O. Steen.

Nettjenester