Minoptimera i bruk. (Foto: Optimera)

DIGITAL SPIKERPISTOL: - På samme måte som at spikerpistolen effektiviserer bygging, effektiviserer Minoptimera papirarbeid, kalkyler og innkjøp, mener markedssjef for e-handel i Optimera, Knut Mathisen. (Foto: Optimera)

Smartbygging med Optimera

Digitaliseringen har nådd byggeplassen. Minoptimera skal gjøre hverdagen litt enklere for byggmestre, tømrere og andre i byggebransjen.

Optimera selger og distribuerer byggevarer, trelast og interiør via 152 utsalgssteder. Nå har selskapet lansert en digital verktøykasse for byggmestre.

Minoptimera leverer e-handelsløsning, kalkyleverktøy samt ordre- og fakturahistorikk på pc, nettbrett og mobil.

- Med MinOptimera har vi laget et nytt verktøy for byggmesteren, tømrere og andre proffkunder. På samme måte som at spikerpistolen effektiviserer bygging, effektiviserer Minoptimera papirarbeid, kalkyler og innkjøp. Det er til og med like enkelt å bruke, sier markedssjef for e-handel Knut Mathisen i Optimera.

Den mest ettertraktede delen av Minoptimera er kanskje kalkyleverktøyet. Verkyøyet skal være enkelt i bruk, og byggmestre kan nå kalkulere ulike byggedeler med egne avtalepriser og tidsbruk direkte fra byggeplassen. Med litt trening kan de nå gi pristilbud der og da, mener Mathisen.

Inkludert i tjenesten er e-handel, oversikt over ordre, leveranser og faktura, salgskalkyler og mengdeberegning, dokumentasjon og prosjektoversikt og kostnadskontroll.

Optimera er en del av Sait-Gobain-konsernet, og har omlag 2.000 ansatte i Norge.

Nettjenester