Bekrefter utvidelser for Spartan

NYTT OS, NY NETTLESER: Project Spartan er kodenavnet for den nye nettleseren Microsoft utvikler for WIndows 10. (Illustrasjonsfoto: Microsoft)

Microsoft bekrefter utvidelser i Spartan

Utviklere kan legge til funksjoner direkte i den nye nettleseren fra Microsoft.

Project Spartan, Microsoft nye nettleser for Windows 10, kommer som tillegg til - og vil muligens etter hvert erstatte - den historisk belastede Internet Explorer i neste versjon av Windows. Nå bekrefter selskapet at Spartan vil støtte utvidelser. Dette kom frem under en spørsmål-og-svar-runde på Twitter, opplyser Computerworlds nyhetstjeneste.

For både brukere og Microsoft er det en opplagt fordel med et tilgjengelig og levende økosystem av utvidelser og applikasjoner som kan støtte funksjonalitet som ikke er direkte bygget inn i nettleseren. Utvidelser har lenge vært støttet av Spartans største konkurrenter - Google Chrome og Mozilla Firefox - som begge har et svært levende miljø på utvidelser, både gratis og kommersielle. 

Microsoft kunne riktignok ikke svare på om utvidelser for Spartan vil bli tilbudt gjennom Windows 10 sin nye app-store eller om det blir via en egen tjeneste.

Erstatter ikke IE (enda)

Spartan-utviklerne bekreftet under den samme spørsmål-og-svar-runden at Internet Explorer fortsatt vil være tilgjengelig i Windows 10 for de som måtte ønske dette. Det blir en valg som brukeren selv kan bestemme å gjøre, selv om Spartan er lagt som standardnettleser ved installasjon.

Brukere som ønsker å teste Spartan, og som har installert Windows 10 preview, vil sannsynligvis se den nye nettleseren som nedlastingsbart tillegg om noen få dager.

Nettlesere