1500 Ericsson-jobber skal bort

1500 Ericsson-jobber skal bort

Ny sjef svinger øksen og varsler store kutt det neste halve året.

Kostnadsprogrammet som svenske Ericsson startet i begynnelsen av 2009 - var ikke nok. Nå skal ytterligere 1500 jobber bort for at selskapetet skal tjene penger. Det sier den nye toppsjefen, Hans Vestberg, i forbindelse med selskapets årsrapport.

Den opprinnelige planen var at Ericssons kostnader skulle ned med 10 milliarder svenske kroner i året frem til 2010. Nå strammes det ytterligere til og målet er nå mellom 15 og 16 milliarder svenske kroner i kutt i løpet av første halvår 2010.

I praksis betyr dette at 1500 arbeidsplasser vil forsvinne fra selskapet, i tillegg til de 5000 jobbene Ericsson allerede har annonsert, skriver IDG-nettstedet It24.

Vet ikke hvem

Hvilke grupper av ansatte som blir berørt er ikke klart. Ericsson har heller ikke gått ut med hvor i verden kuttene blir gjennomført.

- Besparelsene blir gjort for å motvirke effekten av lavkonjunktur, som har bidratt til at Ericssons kunder skjærer ned på investeringene i ny teknologi. Veksten i mobilt bredbånd er heller ikke stor nok til å dekke opp for det fallende salget av gsm-teknologi, sier Hans Vestberg.

I tillegg tapte Ericsson på hjemmebane da selskapet ble vraket fra Telenors norske mobilsatsing.

LES OGSÅ: Kinesere bygger Telenors nye nett

Nyheten kommer etter et spesielt tøft år for Ericsson-ansatte i Sverige. For litt over en måned siden bestemte selskapet seg for å legge ned i Gävle og kutte antall ansatte i Borås. Dette betydde at rundt 1000 ansatte ble sagt opp.

Også i datterselskaper som Sony Ericsson og ST-Ericsson er det tøffe tider. I forbindelse med mobilselskapets fremleggelse av årsresultatet i forrige uke, fortalte toppsjef Bert Nordberg i Sony Ericssons at kuttene ville fortsette i 2010.

LES OGSÅ: Samling i bånn

Nettverk