450 Mbps-ruter fra Asus

450 Mbps-ruter fra Asus

RT-N66U er Asus nye toppmodell av bredbåndsrutere og skal gi opptil 450 Mbps via 802.11n.

De fleste 802.11n-ruterne i dag har en teoretisk maksimalhastighet på 300 Mbps. 802.11n-standarden er imidlertid spesifisert med hastigheter på opptil 600 Mbps. Nå kommer flere produsenter med en ny generasjon rutere som skal kunne gi opptil 450 Mbps.

RT-N66U er Asus nye toppmodell av bredbåndsrutere for hjemmebrukere, og det fokuseres på høye krav til hastighet. Det er støtte for 802.11n både via 2,4 og 5 GHz. De siste årene har vi sett 5 GHz på stadig flere modeller, og for mange kan dette gi bedre hastighet enn med 2,4 GHz. Dette kan være spesielt i områder med mange andre trådløse nettverk eller annet utstyr som som virker på 2,4 GHz-båndet, og som forstyrre trådløse nettverk.

LES OGSÅ:

GUIDE: Raskere wlan med 5 GHz

Ruterens integrerte svitsj har støtte for Gigabit Ethernet og ifølge Asus benyttes en ekstra rask prosessor i ruteren for å kunne håndtere mange forbindelser uten forsinkelser. Ifølge Asus pressemelding skal ruteren kunne håndtere opptil 20 ganger flere samtidige kommunikasjonsforbindelser enn vanlige rutere. Ut i fra tjenestekvalitetssikringen som benyttes mener Asus at ruteren skal være spesielt godt egnet for spillere og kravstore brukere som kjører flere tunge operasjoner samtidig.

Foreløpig vet vi ikke noe om pris og tilgjengelighet på det norske markedet.

LES OGSÅ:

TEST: Avanserte wlan-rutere

Les om:

Nettverk