500 Mbps over strømnettet

500 Mbps over strømnettet

Devolos nye HomePlug-adaptere skal kunne gi hastigheter på opptil 500 Mbps via strømnettet i huset.

Homeplug-løsninger har for en del vært et godt alternativ til trådløst nettverk og å strekke kabler. Hos enkelte har det vært lettere å få rask og stabil forbindelse via strømnettet blant annet på grunn av hvordan konstruksjonen av huset har vært eller på grunn av forstyrrelser fra andre nettverk.

For andre igjen har Homeplug-løsninger gitt svært dårlig ytelse, eller ingen forbindelse i det hele og store. Hvor godt slike løsninger har fungert har både vært avhengig av kvaliteten på Homeplug-adapterene og hvordan det elektriske i huset er lagt opp. Undertegnede har opplevd å ha god forbindelse i sitt hjem mellom enkelte punkter, mens det fra andre punkter har vært svært problematisk - selv kunne det være store forskjeller mellom stikkontakter på samme kurs.

LES OGSÅ: Slik setter du opp nettverk hjemme

Devolo dLAN 500 er basert på den kommende IEEE P1901-standarden for denne typen løsninger, men er samtidig bakoverkompatibel med andre løsninger som følger Homeplug-standarden. Tidligere har denne typen produkter vært spesifisert til å kunne levere ytelse på opptil 200 Mbps. Vi har aldri hørt om noen som har vært i nærheten av dette - 20 Mbps har vel for mange vært mer realistisk. Hva dLAN 500 i praksis kan levere blir bare en spekulasjon, samtidig som det nok er avhengig av en rekke faktorer.

Devolo vil demonstrere dLAN 500 under Cebit-messen i starten av mars. De vil her også vise fram en 802.11n-basert wlan-løsning. Man vil da kunne hente nettilgang via strømnettet i huset, og videre dele dette ut via aksesspunktet i Homeplug-en. Devolo kaller denne løsningen dLAN 200 AV Wireless N. Som navnet tilsier er dette enn 200 Mbps-løsning. I tillegg til wlan kan man også koble seg til adapteren via tre Ethernet-porter.

Foreløpig har vi ingen informasjon om pris.

Mer informasjon: www.devolo.com

LES OGSÅ: TEST: Netgear WNDR3700 - Ruter for de kravstore

Les om: