802.11n endelig en Wi-Fi-standard

802.11n endelig en Wi-Fi-standard

Nå kan trådløse nettverk bli et mer reelt alternativ for bedriften din.

Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) har nå godkjent 802.11n som en standard for trådløse nett.

IEEE, med sine 365.000 medlemmer, er organisasjonen som blant annet styrer IEEE 802.11-standarden. Denne må produkter etterkomme for å få Wi-Fi-varemerket på plasten fra Wi-Fi Alliance.

Glade teknikkere

IEEE sin "802.11n Task Group" har sett på saken i lengere tid, før de nå endelig har godkjent standarden. De har ennå ikke gått offentlig ut med nyheten. Men de har sendt ut en epost til sine medlemmer, som blant annet siteres på Signal2Noise-bloggen.

- Vi er glade for å annonsere at både P802.11w og P802.11n nå er godkjent, skriver Bruce Kraemer, som har ledet gruppen, i eposten.

- Denne eposten kan ikke uttrykke betydningen godt nok, gratulerer Kraemer.

Flere trådløse

Gartner kåret i januar 802.11n til den fjerde viktigste mobilteknologien. Med standarden kan man typisk oppnå hastigheter mellom 100 og 300 mbit/s, og trådløse nett kan dermed bli et mer reellt alternativ til kabler i bedriftene.

Analyseselskapet IDC rapporterte i fjor at europeiske, afrikanske og asiatiske bedrifter har økt bruken av WLAN med åtte prosent i tredje kvartal 2008, sammenliknet med året før. Og analytiker Evelien Wiggers i IDC tror 802.11n-teknologien skal ha mye av æren. Teknisk rådgiver Glenn Jone Østebø i Utenriksdepartementet har stor sans for 802.11n, og har gjort departementet trådløst.

- En av fordelene er selvfølgelig hastigheten, og vi får også mye større dekning, har Østebø fortalt oss, som har satt opp et trådløst nettverk med en hastighet på opp mot 150 Mbit/s.

Kan du tenke deg å gjøre bedriften din trådløs? Si din mening under!

Les om:

Nettverk