Advarer mot domene-pirater

Advarer mot domene-pirater

Flere norske bedrifter opplever at domenenavnet er kjøpt av andre mens de registrerer seg i Brønnøysundregisteret. - Etisk uansvarlig, sier professor i rettsinformatikk, Jon Bing.

Fra det øyeblikk et selskap registrerer seg i Brønnøysund til det får godkjent eget domenenavn, går det litt tid. Flere web-firmaer utnytter ventetiden til å skaffe seg retten til domenenavnet. Senere tilbyr de selskapene å kjøpe tilbake domenenavnet for overpris, skriver Nationen.

Ett av selskapene som har vært utsatt for dette, er it-firmaet Roadsolution

- Jeg følte dette som utpressing. Vi ble forbannet. Selv om vi ikke betalte dem pengene har dette kostet oss mange arbeidstimer, sier systemutvikler Arnt Berge.

Selskapet ble stiftet 21. mai i år, men ble ikke registrert i enhetsregisteret før 11. juni grunnet en skrivefeil. I mellomtiden var de forhindret i å registrere sitt eget firmanavn som domene, og firmaet Compix kunne uanstrengt overta rettighetene. Like etter ble Roadsolution kontaktet av en selger.

Problemet med Brønnøysundregistrene oppstår i det før nevnte mellomrommet mellom registrering av bedrift og domene. Da er navnet fritt for alle.

- Dette er som et hull i skatteloven. Jo flere som vet om det, jo flere vil løpe til det, sier professor i rettsinformatikk, Jon Bing.

Les hele saken på Nationen .

Les om:

Nettverk