Apple må tilpasse Iphone for Kina

Apple må tilpasse Iphone for Kina

Implementerer støtte for kinesisk sikkerhetsprotokoll i trådløsnett.

Apple har tilsynelatende tilpasset Iphone til en kinesisk sikkerhetsprotokoll for trådløse nettverk. Slik tiltrettelegging av teknologi for å tekkes kinesiske myndigheter blir stadig mer vanlig for bedrifter som ønsker innpass på det enorme kinesiske markedet.

Dette skrittet kan tyde på at Apple snart vil lansere en ny versjon av Iphone i Kina som også vil kunne brukes på trådløse nettverk.

Fjernet Wi-Fi

Forrige måned aksepterte kinesiske myndigheter frekvensene brukt av en ny Apple mobiltelefon med 3G og trådløs LAN-support, ifølge nettsiden til China’s State Radio Monitoring Center. Mobilen ser ut til å være en Iphone, og bruker GSM og 3G-standarden WCDMA, slik som Iphone som for tiden er i salg i Kina gjennom China Unicom.

Apple fjernet funksjonen for trådløsnett fra Iphone som nå selges i Kina, fordi myndighetene først i fjor begynte å tillate mobiler slik funksjonalitet – og da kun varianter som benytter den kinesiske sikkerhetsprotokollen WAPI (WLAN Authentication and Privacy Infrastructure).

Egenprodusert teknologi

Ifølge nettsiden til de kinesiske reguleringsmyndighetene støtter den nye Apple-mobilen WAPI. Hvis en Iphone med WAPI slippes for salg, vil Apple være en av de mest kjente selskapene som tilbyr et slikt tilpasset produkt.

Den nye Apple-telefonen kan også benytte standard WiFi. Den kinesiske sikkerhetsprotokollen er et alternativ for kun en del av WiFi, og produkter vil kunne benytte både dette og systemet det er ment å erstatte.

Kina har promotert protokollen som en del av en strategi mot å produsere mer teknologi på hjemmebane som kan eksporteres til utenlandske selskaper.

Toppsjef Chang Xiaobing i China Unicom uttalte tidligere i år at selskapet var i samtaler med Apple om en versjon av Iphone med WiFi. Det nye Apple-produktet vil likevel måtte skaffe seg et sertifikat for nettverkstilgang fra reguleringsmyndighetene, slik som alle mobiltyper som legges ut for salg på det kinesiske markedet.

Les om:

Nettverk