Apple oppdaterer AirPort-programvaren

Apple oppdaterer AirPort-programvaren

Mac-verktøyet får nytt og enklere brukergrensesnitt.

Apple har lansert versjon 6.0 av sitt AirPort-verktøy for OS X Lion. Den mest åpenbare nyheten er et nytt og enklere grensesnitt likt det vi finner i iOS-versjonen av programmet, som ble lansert i oktober i fjor.

AirPort-verktøyet brukes for å sette opp og administrere trådløse nettverk og AirPort-basestasjoner på en Mac, inkludert AirPort Express, AirPort Extreme og Time Capsule.

Ny design, mindre funksjoner

Til tross for at AirPort-verktøy 6.0 kommer med en ny og mer brukervennlig design, mangler flere av den forrige programvarens avanserte funksjoner, deriblant signalstyrke, profiler for AirPort Express, logger og skriverinnstillinger, skriver Macworld Sverige.

Apple har heldigvis også lansert versjon 5.6 verktøyet for dem som forerekker det gamle brukergrensesnittet. Sistnevnte versjon er en vanlig oppdatering med feilrettinger og støtet for de nyeste funksjonene.

Apple har også lansert en firmwareoppdatering for AirPort Extreme, AirPort Express og TimeCapsule. Versjon 7.6.1 fikser problemer med trådløsytelse og byr på støtte for fjerntilgang til harddisker via en iCloud-konto. Disken kan enten være en Time Capsule eller en usb-disk koblet til en AirPort Extreme.

Du kan laste ned AirPort-verktøy 6.0 fra Programvareoppdatering eller direkte fra Apple her. Versjon 5.6 kan du laste ned her. OBS: Begge programmene krever OS X Lion. Firmwareoppdateringen for AirPort-enheter og Time Capsule finner du her.

Les om:

Nettverk