AVM utvider produktlinjen

AVM utvider produktlinjen

Selskapet bak alt-i-ett kommunikasjonsløsningen Fritz!Box gir ekstra funksjonalitet i to nye modeller.

Hva sies om en liten telefonsentral, ruter og ADSL2+-modem i en liten enhet med et utmerket administrasjonsgrensesnitt? Våre tidligere erfaringer med Fritz!Box Fon er veldig gode, og med modellene 7170 og 5124 tar den tyske produsenten AVM det hele et stykke videre. Med 7170 som vi nå har sett nærmere på, kan man foreta telefonsamtaler over internett med VoIP (SIP), eller over ISDN og analog linje. Det er fullt mulig å benytte seg av VoIP-funksjonaliteten uten at en pc må være påslått.

Modellen er utstyrt med fire LAN-porter og den integrerte trådløse ruteren er ferdig konfigurert med unik kryptering. Man kan velge mellom sikkerhetsstandardene WPA og WPA2, og det er 802.11b og g som støttes i tillegg til en proprietær standard som går under navnet 802.11g++.

En integrert båndbreddekontroll skal ifølge AVM gi optimal fordeling av data- og tale-sendinger slik at talekvaliteten ikke forringes ved mye datatrafikk. Den lille telefonsentralen gir muligheter som viderekobling, treveis konferanser osv. En smart sparemekanisme kan redusere strømforbruket ved å slå av det trådløse nettverket for eksempel om natten.

Bak på enheten finner vi også en USB-port hvor det er mulig å hekte på for eksempel en skriver eller ekstern harddisk. Her settes også Fritz!WLAN USB Stick inn for å få automatisk konfigurasjon ved hjelp av AVMs egenutviklede Stick & Surf-teknologi. Fritz!Box Fon-produktene egner seg best for hjemmekontoret eller mindre bedrifter. De byr på overraskende mange og gode mekanismer, og koster like under to tusenlapper. Mer informasjon finnes på www.avm.de eller www.pebecom.no.

Les om:

Nettverk