Bedre dekning med smartere wlan?

Bedre dekning med smartere wlan?

D-Links nye ruter med SmartBeam-teknologi skal gi bedre ytelse og dekning.

DIR-645 er første modell fra D-Link som tar i bruk en teknologi selskapet kaller for SmartBeam. Teknologien går ut på at ruteren hele tiden overvåker signalstyrken mot tilkoblede enheter, og velger ut hvilke av de seks antennene i ruteren som skal benyttes for kommunikasjon med enheten.

Om dette faktisk gir bedre dekning, gjenstår å se. Vi har ikke prøvd produktet selv ennå.

Ut fra det vi kan forstå, benytter D-Link her noe mer retningsbestemte antenner enn hva som ellers er vanlig for wlan-rutere og aksesspunkt. DIR-645 støtter kun kommunikasjon via 2,4 GHz-båndet, og ikke 5 GHz-båndet slik som mange andre mer avanserte rutere i dag. D-Link oppgir at ruteren har tjenestekvalitetsteknologi for prioritering av trafikk også når det gjelder det trådløse nettverket, slik at for eksempel streaming av video blir prioritert framfor annen trafikk for å forhinde hakking i avspillingen.

Ruteren har et noe spesielt design. I utgangspunktet er det en løsning som virker elegant, men vi tror man skal være oppmerksom på komplikasjoner når det gjelder plassering av ruteren - blant annet at den ikke vil være så lett å montere på veggen som vanlige rutere.

LES OGSÅ:

TEST: Netgear WNDR4000 - Trådløst opp i 450 Mbps?

Ruteren har en integrert 4-ports svitsj med støtte for Gigabit Ethernet. Det er også en usb-port som kan benyttes for deling av skriver eller ekstern harddisk i nettverket.

Ut fra det vi kan forstå, vil D-Link også komme med modellene DIR-845 og DAP-1525. Førstnevnte er en mer avansert modell som blant annet støtter bruk av 802.11n over 5 GHz-båndet i tillegg til 2,4 GHz-båndet. DAP-1525 vil være et aksesspunkt/wlan-bro rettet mot dem som for eksempel har ruterfunksjonalitet i modemet fra bredbåndsleverandør, og ikke ønsker komplikasjoner rundt dobbel ruting. Disse modellene sammen med DIR-645 inngår i en ny produktlinje D-Link kaller "While Home", som referer til at det skal være enklere å få dekning for det trådløse nettverket i hele hjemmet.

D-Link DIR-645 har en veiledende pris oppgitt til 699 kroner inklusive mva.

LES OGSÅ:

TEST: D-Link DWA-121 og Sandberg Micro Wifi Dongle: Mini-plugger for raskere wlan?

Les om: