Bedriftsrettet aksesspunkt fra ZyXEL

Bedriftsrettet aksesspunkt fra ZyXEL

Kan ha opptil fire SSID-er.

NWA-3165 er et lite aksesspunkt som støtter 802.11n/b/g og opptil fire ulike SSID-er for å gi bedre tjenestekvalitet.

Ved at NWA-3165 kan operere med fire SSID-er med 802.1Q VLAN-tag, kan den i praksis oppføre seg som flere virtuelle aksesspunkter. Løsningen byr på predefinert tale-SSID og gjeste-SSID.

Dette skal ifølge selskapet optimalisere taleprioriteringen, samt gi høyeste sikkerhet for gjestetilgang uten at man må gjennom kompliserte konfigurasjonsprosedyrer.

Enheten er ustyrt med tre integrerte antenner og baserer seg på MIMO-teknologi (Multiple Input, Multiple Output). MIMO lover forbedringer i båndbredde, distanse og pålitelighet som vil utvide nytteverdien for applikasjoner som krever høyere ytelse.

Sikkerheten ivaretas med WPA2 og TKIP/AES-kryptering, og konfigurasjonen skjer enkelt via en webleser. Brukergrensesnittet er oversiktlig, men samtidig detaljert slik at man kan dypdykke ned i flere fininnstillinger. Man kan også konfigurere NWA-3165 via en egen konsollport dersom det skulle være nødvendig.

Det finnes en innebygd RADIUS-server som kan autentisere trådløse klienter eller andre aksesspunkter. Men denne serveren har imidlertid ikke støtte for doemenekontoer.

På toppen av enheten finner vi flere indikatorlamper som blant annet viser at strøm og nettverkskabel er tilkoblet, og om trafikken er 10 eller 100 Mbps. Løsningen har ellers støtte for Power over Ethernet og kan optimalisere multimedia over det trådløse nettverket.

Det er for øvrig versjon 2.0 utkastet av 802.11n som benyttes.

Selve kabinettet er UL2043-sertifisert og er testet for brann, varme og røyk. Prisen ligger på rundt 2000 kroner eks. mva. og du finner mer informasjon om produktet på www.zyxel.no .

Les om:

Nettverk