Blue Coat kjøper Packeteer

Blue Coat kjøper Packeteer

Sikkerhet og WAN-akseleratorer møter teknologi for WAN-optimalisering de to selskapene går inn under felles vinger.

For en prislapp på rundt 268 millioner dollar kommer Blue Coat Systems til å integrere Packeteers funksjonalitet i sin egen ProxySG-linje av enheter. Det er da spesielt prioriteringsteknologien fra Packeteer som skal ha stått høyt på Blue Coats ønskeliste.

Blue Coat ser ellers for seg at de vil kunne høste inn flere kunder via Packeteers veletablerte globale salgs- og distribusjonskanal. De forventer også betydelige besparelser innen kort tid. Begge selskapene så dagens lys i 1996.

Packeteer var tidlig ute med enheter som kunne identifisere ulike pakketyper over et WAN slik at administratorer kunne forme trafikken for å la kritiske applikasjoner få forkjørsrett.

Packeteer har rundt 10 000 kunder og en installert base på mer enn 50 000 produkter hvis vi skal tro Blue Coat. Til sammenligning har Blue Coat rundt 8 000 kunder.

I følge Blue Coat-sjefen Brian NeSmith, vil Packeteer bringe med seg kraftigere administrasjon av WAN-trafikk, applikasjonsklassifisering og teknologi for tjenestekvalitet.

Les om:

Nettverk