Centrino med WiMax

Centrino med WiMax

IDF: Intel lover at bærbare pc-er vil ha integrert støtte for WiMax allerede fra 2008.

Under Intels utviklerforum IDF som denne uken avholdes i Beijing ble det i går bekreftet at selskapet vil legge inn støtte for WiMax i neste generasjon av Centrino-plattformen for bærbare pc-er med kodenavn Montevina.

LES OGSÅ: Bedre bredbånd med færre bokser

Montevina-løsningen vil dukke opp i løpet av andre halvår 2008 og bestå av en Penryn-prosessor produsert på 45-nanometer og en maskinvareakselerert videodekoder.

Sjefen for Intels Mobility Group, Dadi Perlmutter, fortalte på IDF at WLAN fortsatt vil være det viktigste elementet for tilkobling til trådløse nettverk i Centrino-plattformen. Den ekstra WiMax-brikken vil i første rekke være et supplement for folk som beveger seg utenfor dekningsområdet til trådløse soner.

Intel holder kortene tett til brystet når det gjelder de tekniske detaljene rundt Montevina, men hevder at brikkesettet er bygget opp av komponenter som er 40 prosent mindre enn i dagens Centrino-plattform. Dette åpner opp for å at løsningen også kan benyttes av mindre enheter, som for eksempel håndholdte pc-er.

Ifølge Intel vil WiMax-teknologien kunne gi en overføringshastighet på minimum 1 megabit i sekundet.

LES OGSÅ: Kjøpeguide for trådløse nettverk