Cisco-løsninger for de minste

Cisco-løsninger for de minste

Med full tyngde går Cisco nå for alvor inn i den nederste delen av SMB-markedet, spesielt for nettverk med opptil 20 brukere.

Det er ingen b-vare som nå tilbys de minste bedriftene. Cisco har utviklet en ny produktportefølje fra bunnen slik at den skal være mest mulig tilpasset små bedrifter. Produktporteføljen heter Cisco Smart Business Communications (CSBC) og er lansert i første fase. Neste fase kommer senere i år og vil skalere opptil 50 brukere.

- Planen er å gi et komplett system for unified communication. Dette er altså ikke bare et rent telefonisystem, sier Ciscos Hans-Petter Hansen til Nettverk & Kommunikasjon.

Kjernedelen består av Unified Communications 500 (UC500) en maskinvarebasert enhet som kombinerer tale, video, data, trådløst nettverk og mobilitetsfunksjoner. UC500 får også sin egen «kompis»-svitsj for de som trenger oppskalering. I tillegg kommer det trådløse aksesspunkter og en trådløs LAN-kontroller. Systemet vil ellers støtte alle av selskapet IP-telefoner, og baserer seg på H.323 og SIP.

Må ikke være ekspert

UC500 leveres i flere ulike konfigurasjoner med ulike grensesnitt avhengig av hva man har bruk for. Enheten inneholder svitsjing, VPN- kryptering, ruting og opsjon for trådløst LAN. Alle svitsjeportene leveres med støtte for 802.3af-standarden for power-over-Ethernet, og er en alt-i-ett løsning hvor alt ligger ferdig i boksen.

Selvhjelpende funksjoner gjør at man ikke må være nettverksekspert for å håndtere løsningen, og utstyret benytter seg av Cisco Discovery Protocol for å automatisk finne hverandre. Ifølge selskapet er det bare å plugge inn telefonene og PSTN-linjene – og så er alt klart til å ringe.

Det er ikke støtte for presence-funksjonalitet ennå, men en CallConnector-toolbar gjør det mulig å hente ut presence-informasjon. Denne toolbaren legges i Explorer eller Outlook.

Cisco Communications Manager Express 4.1 leveres med som en grunnstamme for administrasjon og gir blant annet støtte for telependling. Cisco Unity Express følger også med og gir talepost og resepsjonist-funksjonalitet samt IMAP-støtte. I tillegg kan man kjøpe Cisco Monitor Manager som skalerer inntil 25 enheter. Cisco Director kan kjøpes av partnere som drifter inntil 200 bedrifter med CSBC. Både Cisco Monitor Manager og Cisco Director gir proaktive varslinger slik at feil og problemer løses før de oppleves av brukerne.

Hensikten er at løsningen skal være rask å sette opp, enkel å tilpasse samt at vi skal tilby oppgraderinger når det trengs, sier Nils-Ove Gamlem i Cisco.

Prisen er fra rundt 4 200 kroner per bruker for system og telefon.

Les om:

Nettverk