Cisco oppdaterer svitsjene

Cisco oppdaterer svitsjene

Cisco oppdaterer flere av sine mest populære svitsjer med 40G- og 100G-ethernet og virtualiseringsstøtte.

Cisco har annonsert at de forbereder store oppdateringer i sine ethernet-svitsjer.

Selskapet har også lettet på sløret rundt en større oppdatering av sine Integrated Services Router-produkter (ISR).

Mer robust ethernet

Craig Huitema, direktør for datasenterløsninger i Cisco, sier til amerikanske Computer Reseller News (CRN) at større bedrifter og tjenesteleverandører må forberede overgangen til mer robust ethernet.

- Med all båndbredden rundt kanten av nettverket kommer vi etterhvert til et punkt der 40G og 100G blir mer og mer vanlig. Behovet er større blant tjenestetilbyderne og større bedrifter på grunn applikasjonene som driver den enorme etterspørselen. Vi har nå nådd dette punktet, sier han.

Blant de største endringene er at Cisco nå har lagt til støtte for 40G Ethernet i Catalyst 6500, som er Ciscos mest populære serie med svitsjer. Selskapet har også utvidet datasentersvitsjen Nexus 7000 med 40/100G Ethernet.

Virtualiseringsstøtte

De nye Catalyst 6500-svitsjene blir tilgjengelige i april, mens den oppdaterte Nexus 7000-svitsjen kommer på markedet i andre kvartal i år. Cisco planlegger deretter å oppdatere Nexus 5000 med 40G Ethernet.

Catalyst 6500, Catalyst 4500 og ASR 1000-produktene blir videre oppdatert med virtualiseringsstøtte, gjennom en teknologi som Cisco kaller Easy Virtual Network. I tillegg kommer en ny virtuell tjeneste-appliance for datasenteret kalt Nexus 1010 som støtter Ciscos Virtual Extensible LAN (VXLAN).

Sist men ikke minst er selskapet også i ferd med å oppdatere sine Integrated Services Routers (ISR) med ny funksjonalitet og nye tjenester, særlig med tanke cloud computing.

Les om:

Nettverk