Cisco tror bunnen er passert

Cisco tror bunnen er passert

Internasjonal nedgang, men fortsatt vekst i Norge gjør Cisco optimistisk.

Ciscos resultater for første kvartal i regnskapsåret 2010 er nå ute i lyset.

Nettverksgiganten omsatte for ni milliarder dollar i løpet av de tre månedene, en nedgang på 13 prosent fra samme tid i fjor. Inntektene har falt med nesten 20 prosent.

Likevel er resultatet bedre enn Cisco hadde sett for seg, og toppsjefene sier seg derfor godt fornøyd.

- Pendelen snudde i fjerde kvartal og resultatene for vårt første kvartal viser en sterk sektorvis vekst som både møter og overgår våre forventninger, sier administrerende direktør John Chambers i en pressemelding.

Cisco Norge har ikke bare opplevd vekst sektorvis, men vekst generelt. Eksakte tall gir ikke selskapet ut, men de melder om en vekst på fire prosent. Spesielt samarbeidsløsninger, sikkerhet og ruting og offentlig sektor skal ha vært vinnere i det første kvartalet.

- Oppsvingen vi opplevde i fjerde kvartal fortsetter inn i det nye regnskapsåret. Vi håper derfor at vi nå har passert bunnen i Norge, sier administrerende direktør i Norge, Jørgen Myrland.

Når toppsjef Chambers skal oppsummere høydepunkter fra de siste tre kvartalene, trekker han frem bud på fire selskaper. Blant disse er norske Tandberg.

- Vi ser en ny samarbeidsmodell vokse frem, noe vi anser å være en av de største og viktigste mulighetene vi har hatt i løpet av våre 25 år som selskap, sier Chambers, som ikke sier noe mer om hvordan det går med forhandlingene med Tandberg.

Nedenfor kan du se Cisco kommentere sine resultater.

Nettverk