Datametrix inntar Sverige

Datametrix inntar Sverige

Strekker seg over svenskegrensen for å kapre flere nordiske kunder.

I Sverige vil Datametrix være samlokalisert med og jobbe tett med Telenor Sverige. Det nye barnet heter Daxcom.

De etablerte seg faktisk allerede på nyåret, og nå har de begynt å få både stab og kunder på plass. Så langt er det fire ansatte, men det forventes å bli flere.

- Datametrix har alltid vært opptatt av geografisk tilstedeværelse der våre kunder er. Vi har i økende grad store kunder som opererer både i Norge og Sverige. I Norge har vi lykkes godt med vårt samarbeid med vår eier Telenor, der vi i Datametrix har utfyllende kompetanse til Telenor. Konstellasjonen Telenor/Datametrix har vunnet mange store kontrakter i Norge. Det er dette samarbeidet vi nå bringer til Sverige, sier administrerende direktør Svein Lerkerød i Datametrix via en pressemelding.

Det er deres egen veteran siden 80-tallet, Brede Bjørnstad, som har stått for etableringen. Han går med det fra teknisk direktør i Datametrix til toppsjef i Daxcom Sverige. Planen er å skape samme selskapsprofil i Sverige som i Norge.

- Primært går vi ut i markedet sammen med Telenor, men vi har også noen kunder uavhengig av Telenor. Vi kompletterer Telenor i markedet, de har manglet systemintegratorkompetansen vår og nettverks- og løsningskompetansen vår i det svenske markedet. Telenor har blant annet mange store statlig institusjoner som kunder, og hvor vi har en utfyllende rolle å spille, sier Bjørnstad.

Direktør i bedriftsapparatet til Telenor Sverige Mats Almgren sier han setter pris på at Daxcom kommer på banen.

Nettverk