Deler kapasiteten mellom nettverk

Deler kapasiteten mellom nettverk

Det nye selskapet Celerway Communication utvikler programvare som utnytter flere nettverk samtidig for å gi økt hastighet og pålitelighet. Fokuset er mobilt bredbånd.

Celerway Communications, et nytt selskapt spunnet ut fra Simula Research Laboratory i 2012, utvikler programvare som skal gi raskere nettforbindelser gjennom å utnytte kapasitet i flere nettverk samtidig.

Programvaren gjør ifølge selskapet om vanlige trådløse rutere til multi-nettverk rutere som kombinerer kapasitet fra trådløst nett, kablede nett, USB-modemer, minirutere og smartmobiler, og deler denne kapasiteten med alle enheter som skal på nett, med fokus på mobilt bredbånd.

Selskapethar også utviklet et rammeverk som tilpasser seg kvaliteten på nettverket, og som skal kunne øke hastigheten for applikasjoner som kommuniserer via http-protokollen.

Målet til Celerway er å inngå samarbeid med leverandører for å få programvaren installert i de vanligste smartmobiler og trådløse rutere, både for bedrifts- og forbrukermarkedet i Europa og USA. Selskapet begynner leting etter kapital i høst, og skal forhandle med de store leverandørene om en plass i systemet.

God mottakelse i Frankrike

En beta-versjon som er utplassert på den franske rivieraen skal ha fått god mottakelse:

- Løsningen ser ut til å være stabil og svært fleksibel når det gjelder hvilke nettverk som kan brukes. Noen av våre nettleverandører er trådløse og kan være noe ustabile, og ruteren håndterer sømløs overgang til fungerende nettverk, sier Mario Schellberg i SGN Telecom, Celerways beta-partner i Frankrike.

SGN Telecom har installert Celerways programvare hos kunder med stort behov for båndbredde og pålitelighet, og Schellberg legger også trykk på det han ser som styrken i å kombinere 4G med kablede nettverk etter sistnevnte skal ha knelt etter lynnedslag.

De neste par månedene skal selskapet også rekruttere pilotbrukere i Norge.

- Tilbakemeldinger fra brukere er viktig for å forbrede ruteren for hver programvareoppdatering, så ta kontakt med oss for å teste, oppfordrer daglig leder Audun Fosselie Hansen i en melding.

Interesserte kan ta en kikk på celerwayrouter.com.

Les om:

Nettverk