Er dette verdens minste antenne?

Er dette verdens minste antenne?

Sofant har vist fram en antenne på fire millimeter som kan endre smartmobiler og nettbrett for alltid.

Etter sju års forskning og utvikling ved University of Edinburgh, vil Sofant nå lisensiere sitt antennedesign til smartmobil-produsenter.

Utviklerne har så stor tro på produktet sitt at de tror de vil omsette for over 90 millioner kroner (10 millioner pund) innen fem år, skriver Telecom Revy.

Fjerner flaskehals

– Hittil har antennene vært en flaskehals for ytelsen i mobile enheter. Derfor har hver ny generasjon smartmobiler hatt dårligere ytelse enn forrige, noe som har ført til at samtaler droppes, signalet forsvinner, forbindelsen har vært dårlig, Internett har gått tregt og batteriet har blitt tappet hurtig. Sofants styrbare miniatyr-antenne vil endre ytelsen og brukeropplevelsen til smartmobiler for alltid, sier administrerende direktør Sergio Tansini i Sofant.

Selskapet har integrert tre kjerneteknologier for å skape den lille, smarte antennen. To teknologier er en styrbar RF MEMS-modul og programvare. Teknologiene kan lisensieres individuelt eller som et ferdig antennesystem. Selskapet har allerede lisensiert en tidlig demo-versjon av systemet og forteller om interesse fra andre produsenter.

Reduserer strømforbruket

Sofant, som er spunnet ut av universitetet, har fått støtte fra Edinburgh Research and Innovation (ERI), en avdeling ved universitetet som jobber for å kommersialisere teknologi. Universitetet er også aksjonær i selskapet og vil bidra til den videre kommersialiseringen.

Selskapet hevder at smart-antennen vil redusere batteriforbruket med hele 90 prosent, samtidig som talekvaliteten forbedres ved at terminalen holder seg til ett sterkt signal heller enn konstant å lete etter bedre signaler.

Tansi sier ifølge en artikkel på universitetets nettsted at nye protokoller som LTE betyr mer press enn noen gang på antennene, noe som gjør behovet for innovasjon merkbart.

Les om:

Nettverk