Dobbel-wlan sikkert og raskt

Dobbel-wlan sikkert og raskt

Linksys' nye tobånds trådløsruter tilbyr flere fordeler for stabil og sikker drift.

Slank, svart design, lagringsstøtte og gigabit-porter er blant detaljene PC World i New Zealand liker godt med Linksys WRT610N. Aksesspunktet støtter to trådløse frekvensbånd, både 5 gigahertz (802.11n) og klassiske 2,4 gigahertz (802.11b/g/n). Spesielt 5 gigahertz yter god båndbredde selv over lengre distanser innendørs. Med 2,4-båndet i tillegg støttes eldre wlan-utstyr samtidig som man kan dra nytte av at det foreløpig ikke er veldig mange i 5 gigahertz-båndet.

Linksys har utviklet sin oppstartsprosedyre via programvare videre, og nå tar fullt oppsett av deres enhet inkludert sikring tre minutter. Dette gir også en grafisk framstilling av nettverket koplet til ruteren, som er nyttig for feilsøk og sikring. Kiwiene liker også at port forwarding, en viktig løsning for sikker tilgang til egne nettverksressurser fra internett, er blitt enkelt å sette opp.

Nedsiden er at usb-porten som gir støtte for usb-baserte lagringsenheter ikke støtter skrivere. Når det kommer til finjusteringer er ikke Linksys mindre utstyrt enn før. Dette tilsier at den som er glad i å prøve ulike optimeringer kan ha det morsomt en stund. Nyttig er det likevel å kunne regulere tilgang til visse web-steder for enkelte klienter i et nettverk.

Nettverk