Effektiv oppdatering fra Netgear

Effektiv oppdatering fra Netgear

Gir Beamforming-støtte til sine 802.11ac-rutere.

Beamforming er kort oppsummert en teknologi der et trådløst aksesspunkt sender radiosignalene mer målrettet mot klienten. Dette i stedet for å sende det ut i alle retninger.

Teknologien har vi tidligere sett på noen 802.11n-modeller fra D-Link, uten at vi der opplevde rekkevidden som nødvendigvis bedre enn andre modeller. Dette var imidlertid relativt enkle modeller fra D-Link - på deres nyere toppmodeller har teknologien ikke vært på plass.

Nylig testet vi Netgear R6200. vi har også hatt storebroren R6300 i praktisk bruk en periode. Det er gode rutere, uten at de så langt har overbevist oss helt sett opp i mot en del konkurrenter.

LES OGSÅ:

TEST: Netgear R6200: Enkel 802.11ac-ruter

Det er for disse modellene Netgear nå har lansert en programvareoppdatering som gir støtte for Beamforming. Ifølge Netgears egne tall skal dette gi betydelig bedre ytelse for klienter som er et stykke unna ruteren. På kort avstand kan man ikke forvente store forbedringer.

Beamforming stod i utgangspunktet på spesifikasjonene for ruterene når de ble først vist i fjor vår, men var ikke på plass når de kom på markedet.

Ifølge Netgear skal man kunne se forbedringer på opptil 60 prosent på 15 meters avstand og med lettvegger i mellom ruteren og klienten. Dette er tall fra tester utført med Netgears egen 802.11ac-usb-adapter, A6200. Slik vi tolker informasjonen fra Netgear vil ikke alle adaptere støtte teknologien, men A6200 er blant dem som gjør det.

Beamforming er en del av 802.11ac-spesifikasjonen, men det er ikke påkrevd at produsentene implementerer teknologien. Om Netgears påstander i praksis skulle stemme, håper vi å se teknologien implementert på flere rutere og aksesspunkter.

Programvareoppdateringen for R6200 og R6300 er tilgjengelig via netgear.com .

LES OGSÅ:

Irriterende wlan

Les om:

Nettverk