Effektiviserer tynne klienter

Effektiviserer tynne klienter

Med Virtual Desktop Accelerator skal Wyse gi et betydelig ytelsesløft for sine terminaler.

Virtual Desktop Accelerator (VDA) er en protokollsakselerator som kan få fart på terminaler uavhengig av distansen mellom datasenteret og den tynne klienten. Dette skal løse flaskehalser for bedrifter som bruker cloud-baserte løsninger eller virtuelle klienter på fjernlokasjoner.

Ifølge Wyse vil VDA forbedre brukeropplevelsen, kutte kostnader i datasenteret og bruke den tilgjengelige båndbredden på best mulig måte. Selskapet mener at brukere av virtuelle skrivebord eller tynne klienter ofte opplever forringet opplevelse på grunn av dårlig ytelse i protokollene som benyttes.

Dette fører i mange tilfeller til at bedriftene begrenser utrullingen – eller tar den dyre veien med å tildele flere ressurser i datasenteret, utfører nettverksoppgraderinger eller installerer maskinvarebaserte akseleratorer.

- Før VDA måtte en av våre kunder drifte åtte datasentere for å betjene sin globale klientbase, mens de i dag opprettholder det samme tjenestenivået med fire datasentere, sier Wyse-sjefen Tarkan Maner til Nettverk & Kommunikasjon.

Med VDA kan grensene til datasentrene strekkes to til tre ganger i forhold til tidligere, og gir således også reduksjoner i energibruk.

VDA bruker en kombinasjon av teknikker som tunnelering, proxier og feilretting. Remote Desktop Protocol (RDP), Independent Computing Architecture (ICA) og VMware View brukes med proxy-tunnelering og feilretting. Med disse grepene er ytelsen i flere tilfeller tredoblet – uten at protokollen endres.

VDA finnes nå i enheter med Wyse ThinOS 6.4 og noen Wyse-baserte tynne klienter. Men kan også brukes for pc-er som kjører Windows XP Pro. Programvaren både på i serverenden og på terminalen eller Citrix-serveren.

VDA kan lastes ned og brukes med en 30 dagers evalueringslisens. Prisen for Citrix XenApp og Microsoft Terminal Server ligger på i overkant av 15 000 kroner eks. mva per server. For hver terminal må man ut med i overkant av 500 kroner eks. mva. Mer informasjon finnes på

http://uk.wyse.com/products/software/vda . Dessuten ligger den en video som viser VDA i aksjon på YouTube.

Nettverk