Elegant og moden mediagateway

Elegant og moden mediagateway

Norskutviklet firmware sikrer tjenestekvaliteten i D-Links nye DVG-5802S

Som et av de første fagtidsskriftene i verden fikk Nettverk & Kommunikasjon teste den nye gatewayen som er spesielt utviklet for å håndtere behovene i nordiske triple play-nettverk.

Enheten er basert på firmware fra Owera AS og D-Link kan således tilby skreddersydde løsninger for de ulike bredbåndstilbyderne i Norden. Det vil si ulike grensesnitt og brukergrensesnitt. Løsningen vil også selges i den tradisjonelle forhandlerkanalen med en generell firmware.

DVG-5802S har en Gigabit WAN-port, syv svitsjede Gigabit WAN-porter, trådløst nettverk basert på 802.11N draft 2.0, Wi-Fi WPS (WiFi Protected Setup), innebygd brannmur og ikke minst to analoge SIP POTS telefonporter. Tre av svitsjeportene er beregnet for IP TV, og de resterende for datatrafikk.

Løsningen har ellers trafikkprioriteringsmekanismene Streamengine (for kablet forbindelse) og WISH (for trådløs forbindelse). Disse mekanismene skal sikre optimal kvalitet på sanntidstrafikk selv om løsningen belastes hardt med annen trafikk. I våre tester var det stor forskjell med og uten disse teknologiene.

Brikkesettet som benyttes er Ubicoms flaggskip og skal i følge D-Link være helt i tet ytelsesmessig. Vi hadde ingen problemer med å konfigurere og komme i gang med vårt testprodukt. Dette ser ut til å være en komplett ruter og multimediagateway for hjemmekontoret og muligens mindre bedrifter.

Et godt og modent brukergrensesnitt gjør jobben oversiktelig samtidig som all ny teknologi er tilstede. Vi koblet til trådløse maskiner sikret med WPA2, og kunne enkelt sette dedikerte tilgangsrettigheter og prioriteringsregler.

Også den SIP-baserte ip-telefonen fungerte ved første forsøk. Dessuten setter vi pris på at løsningen er utstyrt med egen av/på-bryter – noe som ikke er vanlig på enheter i dette prissegmentet. I det hele tatt får man her svært mye godt integrert og moderne teknologi for pengene.

Det er forventet at prisen vil ligge på rundt 1 599 kroner eksklusiv merverdiavgift.

Les om:

Nettverk