Eventyrlig vekst for HP Norge

Eventyrlig vekst for HP Norge

Ordreinngangen for nettverkstjenester i HP økte med 600 prosent i første halvår. Nå har avdelingen rekrutteringsutfordringer.

- Tallet ser sinnsykt bra ut, nesten for bra. Akkurat nå er det veldig hyggelig å drive med nettverk, sier Petter Moseby, leder for nettverkstjenester i HP Norge til Computerworld.

Suksessen skyldes målrettet fokus på et fåtall store og komplekse prosjekter hovedsakelig innen områdene olje/gass og helse. Et tett samarbeid med Cisco og avtaler med blant andre Aker Kværner, Hydro, Telenor og Ergogroup sørget for en seksdobling av ordrer for HPs nettverksavdeling i første halvår i forhold til i fjor.

LES KANALBLOGGEN: Hvorfor er HP en kanalvinner?

- Vi har jobbet målrettet mot få kunder som er viktigst for oss, det har hjulpet oss veldig. Dessuten har vi fokus på prosjekter, konsulenttjenester og support, ikke bare på å selge bokser, mener Moseby.

Trådløs vekst

HPs kjerneområder har tradisjonelt vært tjenester tilknyttet routing og switching, men Moseby forventer størst vekst innen trådløse løsninger det kommende året.

- Den største prosentvise veksten finner vi her. Vi ser nå etter flere dyktige mennesker for å håndtere etterspørselen i dette markedet, sier Moseby.

Nettverksavdelingen har doblet antall ansatte det siste året, men HP leter likevel etter flere mennesker med nettverkskompetanse. Routing, switching, sikkerhet og enhetlig kommunikasjon er i tillegg til trådløsnett alle blant fagområdene som trenger påfyll.

- Rekruttering er definitivt en utfordring. Ordreinngangen treffer oss beinhardt, samtidig som etterspørselen etter de største ressursene i arbeidsmarkedet er enorm. Men det er et luksusproblem, jeg er strålende fornøyd hvis vi klarer å ansette 3-4 stykker dette halvåret, sier Moseby.

Les om:

Nettverk