Extreme med norgeskontor

Extreme med norgeskontor

Extreme Networks er tilbake i Norge etter åtte år og lokker nye partnere med gode marginer og bedre ytelse.

Extreme Networks åpnet i mars nytt norgeskontor. Selskapet leverer lag 3-svitsjing og ip-infrastruktur, og var sist representert med egne ansatte i Norge for åtte år siden.

I mellomtiden har selskapet vært håndtert fra Sverige, men nå har Trygve Herttua fått jobben med å bygge opp Extreme Networks i Norge. Han kommer sist fra Tech Data og Scribona der han var i fem år. Han har også tidligere jobbet i Norsk Data, Telenor Bedrift og Cisco.

Så langt er Herttua eneste norske ansatte i Extreme, men planen er etterhvert å utvide med tekniske ressurser. De viktigste oppgavene fremover er likevel jobbing mot kanalen og sluttbrukerne.

- Beskjeden jeg fikk var at Norge er mitt og at jeg må få det opp og gå, så jeg har ganske frie tøyler. Jeg blir både kanalansvarlig og kundeansvarlig, det blir ganske hektisk.

Herttua gjorde nylig en runde for å besøke noen av selskapets 15 norske kunder.

- Det er morsomme og engasjerte folk. Extreme har ikke vært i Norge på mange år, og jeg må ut og vise ansiktet. Jeg merker det også på sluttkundene at de synes det er bra at det er noen der igjen, sier han.

Skal rekruttere partnere

Extreme Networks fokuserer først og fremst på store virksomheter og internettleverandører. Hovedkonkurrentene er Cisco, Foundry, Force10 og til dels Procurve.

- Vi drives litt av finansuroen, og har det på langt nær like ille som konkurransen. Kundene snur på krona en gang til, og det gagner Extreme ettersom de får mer ytelse hos oss, sier Herttua.

På det norske markedet samarbeider selskapet med distributøren Arrow ECS. Extreme har i dag fire forhandlerpartnere – DSL Partner, Data Equipment, IPnett, og Umoe IKT. Nå er planen å rekruttere flere som er villige til å satse på Extreme.

- Jeg ønsker ikke å ha alle som partnere, men trenger dedikerte nettverkspartnere. Vi tilbyr gode marginer, konkurransedyktige priser og har ikke det store partnerapparatet som konkurrentene har, sier Herttua.

I partnerprogrammet tilbys parterne de tekniske sertifiseringene Extreme Networks Specialist (ENS) og Extreme Networks Associate samt en nettbasert salgsutdannelse.

Programmet er delt inn i Silver, Gold og Platinum, der statusen avhenger av omsetning og kompetanse samt investeringer i ulikt utstyr.

LES OGSÅ: Forenkler håndteringen av store nettverk

Nettverk