Extreme oppgraderer sikkerheten

Extreme oppgraderer sikkerheten

Extreme Networks har to nye sikkerhetsprodukter som lar kundene få bedre innsikt og kontroll over sine nettverk.

Extreme oppgraderer nå sin Network Admission Control (NAC) portefølje og legger til en ny applikasjon for administrasjon av regelsett slik at det skal være enklere å administrere større nettverk. NAC og sikker svitsjing blir stadig viktigere del av svitsjemarkedet. Selskaper som Cisco, HP ProCurve, Foundry, Enterasys og 3Com har ulike omfang av NAC eller markedsfører seg selv som leverandører av sikre svitsjer eller nettverk.

Den nyeste løsningen fra Extreme er Sentriant Access Guard (AG) 5.0. Denne NAC-programvaren støtter store nettverk og mange endepunkter med funksjoner som sentraliserer administrasjonen av utrullinger. Sentriant AG bruker en dedikert administrasjonsserver som kontrollerer flere håndhevingsservere distribuert i ulike bygninger eller avdelinger. For mindre NAC-utrullinger kan en administrasjonsserver også håndtere håndhevingen på en plattform.

Sentriant AG har nå fått støtte for lastbalansering slik at lasten distribueres til alle håndhevingsserverne. Dermed oppnår man også redundans slik at sikkerhetspolicyene opprettholdes dersom en server skulle feile. Brukergrensesnittet har også fått et løft, og en ny rollebasert administrasjonsfunksjon gjør det mulig for flere personer å administrere eller se informasjonen fra Sentriant AG.

Tidligere i år oppgraderte selskapet sitt ExtremeXOS-operativsystem med en funksjon som hindrer fiendtlige brukere fra å konfigurere en pc med en statisk IP-adresse for å omgå NAC-sikkerheten. Det nye verktøyet Extreme Policy Manager (EPM) er en klientbasert programvare utiklet for å opprette sikkerhetsregler og forenkle administrasjonen av lister for tilgangskontroll. EPM støtter selskapets BlackDiamond og Summit-svitsjer. Brukergrensesnittet i EPM viser sikkerhetsveivisere som støtter søking, sortering, endringskontroll samt importering og eksportering av regler.

Nettverk