F5 Networks lanserer MAM

F5 Networks lanserer MAM

Sikkerhetsselskapet utvider produktporteføljen med Mobile Application Manager for BYOD.

Bring Your Own Device (BYOD) er ett av de store buzzordene om dagen. Smartenhetsrevolusjonen har for alvor ført forbrukerorientert teknologi inn i arbeidslivet, og it-avdelingene må kaste seg rundt for å møte utfordringen.

MDM er for restriktivt

Mens en rekke selskaper, spesielt bedrifter i nord-amerika og mellom-europa forsøker å demme opp for flommen av private enheter med Mobile Device Managment-løsninger (MDM) forsøker bransjen å levere funksjonalitet som ikke begrenser nytteverdien i BYOD-trenden.

Det er nemlig ikke helt uproblematisk å innføre MDM for å håndtere private smartenheter på jobb. Her i Norge, for eksempel, har bedrifter svært begrensede muligheter for innsyn og kontroll av private enheter som brukes i jobben.

Blant annet er det en vanlig funksjon i MDM-løsninger at bedriften sentralt kan slette data fra en tapt, privat enhet. MAM gjør ting på en annen måte, og skiller tydelig og trygt mellom personlig innhold og jobbdata på enheten.

MAM passer på alle

I motsetning til MDM, som tar kontroll over hele enheter, kontrollerer MAM kun bedriftsapplikasjoner- og data. Det finnes en rekke slike løsninger på markedet i dag, blant annet fra selskapet Appsense som nylig lanserte sin MAM-løsning Mobilenow.

MAM-løsningen fra F5 er en Saas-tjeneste som fungerer med selskapets Big IP Access Policy Manager (APM) ved å koble bedriftsapplikasjoner til brukerens smartenhet på en sikker måte, skriver Network World.

Bedriftsdata sikres på enheten ved hjelp av en App Wrapper, hvor bedriftsappene kjøres i en egen sandkasse, og dermed fullstendig uavhengig og seperat fra resten av enheten. Ekstra sikkerhet kommer i form av for eksempel kryptering av både data, applikasjoner og netttrafikk.

MAM representerer det beste fra begge verdener når det gjelder å bruke egne smartenheter på jobb, ved å sørge for at brukerens rettigheter er bevart. Dersom en enhet går tapt er det for eksempel kun bedriftsapplikasjoner- og data som fjernslettes, i stedet for hele enheten slik det er med MDM.

Med andre ord er brukerens data beskyttet fra innsyn fra bedriften, og bedriftens data er på samme måte beskyttet mot eventuelle trussler som oppstår i brukerrommet.

Riktignok har MDM vært med på å sørge for at BYOD har blitt en suksess, men jobben er nå gjort og resten av veien tilhører MAM. Produkter som F5 Mobile App Manager og Appsenses Mobilenow viser veien.

F5 Mobile App Manager støtter foreløpig Android og IOS.

Nettverk