F5 utvider Big-IP familien

F5 utvider Big-IP familien

Det er de minste løsningene for trafikkadministrasjon som nå får raskere og mer funksjonsrike avløsere.

De to nye modellene er Big-IP 1600 og 3600 som har fått kraftigere prosessorer, større disker og mer minne. Disse skal erstatte 1500 og 3400 modellene for nye kunder.

– 1500 og 3400 modellene blir likevel tilgjengelige ett år til for eksisterende kunder, forteller Jon Bjørnland i F5 til Nettverk & Kommunikasjon. – Mens 1600 håndterer inntil 750 Mbps L7-trafikk, kan 3600 takle inntil 1,5 Gbps for L7-trafikk, sier Bjørnland.

Selskapet har tatt frem en ny maskinvareplattform som er basert på prosessorer med doble kjerner i de 1U høye boksene. Det er nå også mulig å sette inn dobbel strømforsyning.

For 3600-modellen kan man nå få webakselerator som opsjon eller kjøre Application Security Module (ASM) på en ekstra prosessor.

– Dette måtte man tidligere opp på 6400-modellen for å få mulighet til, sier Bjørnland. Begge modellene leveres standard med L7 lastbalansering av servere og applikasjoner, helsemonitorering og TCP WAN-optimalisering.

Videre finnes det mulighet til å kjøre Protocol Security Module (PSM) som sjekker etter uregelmessigheter for protokoller. Denne programvaren kan påtvinge bruk av kun standard protokoller når det gjelder FTP, HTTP og SMTP. PSM er en del av ASM, men kan kjøres på alle Big-IP plattformene. For eksempel kan ASM ikke kjøres på nykommeren Big-IP 1600.

Ellers har selskapet puttet mye funksjonalitet som tidligere var tilleggstjenester inn i de to nye løsningene. Dette er båndbreddekontroll, FastCache, IPv4/IPv6-gateway, SSL og komprimering.

Det sitter 4 GB minne i begge modellene som er en dobling i forhold til de tidligere modellene. Her er det mulig å avsette noe til caching. Løsningene kan komprimere trafikken i hastigheter opp til 50 Mbps og utføre 500 SSL-transaksjoner per sekund.

Listeprisen for 1600-modellen ligger på 18 000 dollar mens storebroren koster 31 000 dollar.

Les om:

Nettverk