Feilsøker trådløse nettverk

Feilsøker trådløse nettverk

AirCheck fra Fluke Networks er et instrument for testing av WLAN.

Trådløse nettverk kan være komplekse og testing av denne typen infrastruktur kan være en utfordring. Fluke Networks har nå laget et testverktøy som kun tester denne typen nettverk. Instrumentet er myntet på nettverksprofesjonelle og fungerer med 802.11 a/b/g-baserte nettverk.

Ifølge Fluke kan AirCheck raskt finne dekningsproblemer, overbelastede nettverk eller kanaler, forbindelsesproblemer, aksesspunkter som har feilet, uautoriserte aksesspunkter, sikkerhetskonfigurasjoner og klientproblemer.

Instrumentet lager rapporter og dokumentasjon, og kan også operere med ulike profiler. Batteritiden er oppgitt til å være på fem timer, og via en mini-USB-port kan man foreta programvareoppgraderinger.

AirCheck Wi-Fi Tester kommer med brukerveiledning, AirCheck Manager-programvare og etui. I tillegg kan man også kjøpe ekstra antenne og Power over Ethernet-detektor. Den medfølgende programvaren administrerer AirCheck-profilene og sesjonene som er gjennomført med instrumentet.

Fluke Networks kjøpte i fjor AirMagnet, et selskap som har spesialisert seg på ytelse og sikkerhet i forbindelse med trådløse nettverk. På tampen av fjoråret kjøpte de også ClearSight Networks. Dette selskapet har sin nisje innenfor analyseverktøy for overvåking av sanntidsapplikasjoner, protokoller og feilsjekking.

Du finner mer informasjon på www.flukenetworks.com .

Les om:

Nettverk