Feirer ti år med nettverking

Feirer ti år med nettverking

First Tuesday feirer ti år med it-innovasjon. Sjefen tror på ti år til - minst.

Torsdag 15. oktober var det fest i Oslo Rådhus. First Tuesday feiret ti år, og hadde fått låne det ærverdige lokalet av kommunen. Rundt 800 var til stede for å høre på foredrag, se på prisutdeling og naturligvis – nettverke.

Det var i 4. september 1999 First Tuesday holdt sitt første møte. På agendaen som første taler stod Jon S. von Tetzchner, toppsjefen i Opera. På den tiden var Opera i sin spede begynnelse, og da er det et festlig sammentreff at samme fyr i Rådhuset i 2009, på selve tiårsjubileet til First Tuesday, kunne ta med seg hjem selve kremprisen under prisutdelingen, Oslo Innovation Award.

Bort fra gutteklubben grei

Men tilbake til 1999. Bjørn Olav Semundseth og tre andre medgründere ville gjerne starte et åpent nettverk, en møteplass for likesinnede. It-bransjen florerte ikke akkurat av åpne møteplasser som var gratis på den tiden.

- Det var mange lukkede nettveket av typen gutteklubben grei på den tiden. Vi ville ha en åpen møteplass der man kunne finne likesinnede, samarbeidspartnere, noen å sparre med, noen til å finansiere kapital også videre. Nettverket First Tuesday hadde startet i London. Vi ville gjerne starte det i Oslo, og det gjorde vi, sier Semundseth.

Overlevde dotcom

På første møte, for anledningen holdt i Operas lokaler, kom det rundt 100 folk. Nå teller First Tuesday rundt 5000 medlemmer, og har holdt koken gjennom to kriser, både den nylige finanskrisen og dotcom-krisen i starten av 2000-tallet.

I de første to årene var møteplassen veldig dotcom-orientert, med folk som ville tjene mest mulig penger på kortest mulig tid. Det kom for så vidt mye fint ut av det, men folkene bak First Tuesday så at det etter hvert begynte å bli fare for at dotcom-boblen skulle sprekke.

- Vi så at vi måtte legge ned eller endre strategi, og ble et sted for folk som driver med generell innovasjon -- ikke nødvendigvis innen dotcom eller it, sier Semundseth.

Oslo en av få overlevende

På toppen av dotcom-tiden var First Tuesday i 400 - 450 byer verden rundt.

- Men mye forsvant rant ut med badevannet da dotcom-bloblen sprakk. Kapitalen ble borte og tidene ble tøffere.

Tre år senere var det kun et knippe igjen First Tuesday igjen på verdensbasis, der i blant i Oslo.

- Det er bra vi endret strategi. Etter det har vi bare vokst, sier Semundseth.

Hva First Tuesday har blitt, og høy minglefaktor det er. Les mer på neste side!

Nettverk